Wedstrijdverslagen

Kampioenschapsreceptie 8 juni
De competitie is ten einde. Helaas liepen de Junioren A1 het kampioenschap 2e helft veld mis en ook de Aspiranten C1 verspeelden afgelopen zaterdag dure punten en hebben het zelf niet meer in de hand.
Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de seizoen afsluiting en kampioenschapsreceptie voor A1 en C1 (1e helft veld) en F2 (2e helft veld) getroffen. Op vrijdag 8 juni van 19.00-20.00 uur kan iedereen deze teams komen feliciteren in de kantine van Wittenhorst op Sportpark Ter Horst.

 

Oxalis wint van Celeritas en promoveert naar overgangsklasse (03-06-2018)
Het beloofde afgelopen zondag 3 juni een spannende wedstrijd te worden. Oxalis, de nummer 3, speelde tegen Celeritas uit Schijndel, de nummer 2 van de competitie. Het kampioenschap was behaald door DAW Schaijk, maar inzet van Oxalis was plek 2, die recht geeft op promotie naar de overgangsklasse.
Waar Oxalis in oktober tegen Celeritas nog de gehele wedstrijd achter de feiten aan liep, ging deze wedstrijd gelijk op. Oxalis nam deze keer steeds een voorsprong en ging met 10-6 de rust in. Voor de laatste keer pepte coach Wendy Theelen haar dames op. In de 2e helft kwam Celeritas nog heel dichtbij. Oxalis had meer moeite om de korf te vinden en Celeritas bleef scoren en kwam tot op 1 doelpunt verschil. Toen floot de scheidsrechter af en wist Oxalis dat ze, net als in de zaal, volgend seizoen ook op het veld uit gaan komen in de overgangsklasse. De eindstand werd 16-15.
Oxalis eindigt de veldcompetitie als tweede, met één punt minder dan DAW Schaijk.
Na afloop werd er afscheid genomen van coach Wendy Theelen en speelsters Elise Dekker en Odette Vallen.

 

Oxalis houdt zicht op promotie na winst (27-05-2018)
Het beloofde een warme wedstrijd te gaan worden voor Oxalis 1 op zondag 27 mei. SVO 1 stond in Ooij op het programma.
Oxalis ging goed van start en zorgde ervoor dat SVO geen kans maakte in de beginfase van de wedstrijd. 
Oxalis had echter moeite haar gecreëerde kansen te verzilveren en na een kwartier gespeeld te hebben stond er maar een magere 0-4 op het scorebord. SVO maakte van dit zwakke moment van Oxalis gebruik en wist de stand in vijf minuten bij te trekken naar 3-4. Voor rust vergrootte Oxalis nog haar voorsprong naar 3-6, maar het moest de dames nu toch wel duidelijk zijn dat ze niet weer in mochten zakken. Dat was dan ook de boodschap die ze in de rust meekregen. In de tweede helft had Oxalis nog steeds moeite SVO uit de wedstrijd te spelen. Het eerste kwartier bleef het nog gelijk op gaan wat resulteerde in een score van 6-7. Vanaf dat moment ging er eindelijk een knop om bij de dames en werd het vertrouwen terug gewonnen. De korf werd met regelmaat gevonden wat ook een relaxter spelend Oxalis opleverde. De voorsprong werd dusdanig dat SVO in de slotfase van de wedstrijd geen kans meer maakte. Na 70 minuten speeltijd stond er een 7-15 op het scorebord in het voordeel van Oxalis. 
Met deze winst maken de dames nog kans op promotie. Volgende week zal het er om gaan spannen. Dan speelt Oxalis om 12.30 uur thuis tegen Celeritas (S) 1, die de tweede plaats inneemt op de ranglijst. Bij winst mag Oxalis 1, net als in de zaal, volgend jaar ook op het veld uit gaan komen in de overgangsklasse.

 

Oxalis Pupillen F2 kampioen 2e helft veld!
De Pupillen F2 wonnen afgelopen zaterdag 26 mei met 5-6 van Sporting ST en mogen zich kampioen noemen. Proficiat meiden!Ook de Junioren A1 en Aspiranten C1 maken a.s. zaterdag 2 juni nog kans op het kampioenschap 2e helft veld. De Aspiranten C1 spelen om 11.00 uur thuis tegen Diosa A1. Bij winst zijn ze kampioen. 
Onze junioren A1 spelen om 14.00 uur uit tegen Melderslo A1 in Melderslo. Ze moeten winnen en United moet dan punten verliezen. Kom onze teams aanmoedigen!

Oxalis wint van Nijnsel (13-05-2018)
Na twee weken geen wedstrijd te hebben gehad, mocht Oxalis zondag 13 mei weer het speelveld betreden. Op deze regenachtige Moederdag stond Nijnsel op het programma dat op de ranglijst een plekje onder Oxalis staat. Het beloofde dus weer een spannende wedstrijd te worden.
De eerste minuten van de wedstrijd gingen gelijk op. Oxalis was wat slordig in de afronding waardoor ze na 10 minuten spelen tegen een kleine achterstand aan keek. Gelukkig kon dit snel bijgetrokken worden en stond Oxalis in no time weer op een voorsprong van 7-5. Het natte veld zorgde voor een aantal glijpartijen wat het spel vertraagde. De ruststand was 8-6. De tweede helft ging gelijk op. Oxalis bleef moeite houden de kansen te verzilveren waardoor Nijnsel kon blijven aanhaken. Op het laatst werd het toch nog even spannend. Nijnsel had het gat weten te verkleinen tot 1 punt verschil. Gelukkig waren daar Bo Cuppen en Sharon Cuppen die de winst veilig stelden. De eindstand werd 14-11. De doelpunten werden gemaakt door: Bo Cuppen (4), Lenny Peeters (3), Sharon Cuppen (3) en Jenna Boekesteijn (2).
 

Oxalis wint en houdt aansluiting koppositie (22-04-2018)
Na het verlies van vorige week tegen DAW 1 en daarmee ook het verlies van de koppositie, moest Oxalis 1 zondag 22 april winnen om nog kans te maken op het kampioenschap. In Hout-Blerick stond HBSV 1 op het programma.

Het was een warme zonnige dag. Maar of het nu te maken had met de warmte of dat het in de hoofden van de dames zelf zat, de eerste helft verliep moeizaam. Na een minuut spelen, keken de dames dan ook al tegen een 1-0 achterstand aan. Kansen waren er in overvloed door het verdedigende spel van HBSV, maar vallen deden ze niet. Verdedigend had Oxalis het zeer goed op orde, maar de enkele kansen die HBSV kreeg, werden in verhouding beter verzilverd. Na ruim een kwartier stond er nog maar een stand van 3-1 op het scorebord. Er volgde nog een treffer voor Oxalis, wat een schrale 3-2 ruststand opleverde. Drie doelpunten tegen in 35 minuten was uitstekend, maar twee eigen treffers was ver beneden de maat. Zeker kijkende naar het aantal doelpogingen. Vol goede moed gingen de dames van start in de tweede helft en dat werd beloond. Al snel werd de korf gevonden en was het vertrouwen weer hersteld. Treffers in het voordeel van Oxalis bleven volgen waardoor ze binnen een kwartier op een 4-8 voorsprong stond. HBSV hield het conditioneel niet meer bij waar Oxalis op haar beurt weer gebruik van maakte. Met nog tien minuten op de klok was de stand 6-13. De dames moesten nu niet stil gaan vallen zoals dat in de eerste helft het geval was. HBSV wist nog twee maal de korf te vinden, maar daarmee was Oxalis niet verslagen. De dames stonden er als een team en zorgden er samen voor dat er toch nog een mooie 8-14 op het scorebord stond toen het eindsignaal klonk.
Doelpunten van Jenna Boekesteijn (3), Sharon Cuppen (3), Odette Vallen (2), Elise Dekker (2), Bo Cuppen (1), Lynn Verheijen (1), Maud Jacobs (1) en Daphne Swinkels (1).
 

Oxalis verliest wedstrijd en koppositie (15-04-2018)
Zondag 15 april stond er voor Oxalis 1 een belangrijke wedstrijd op het programma. DAW 1, die de tweede plaatst bekleedde, kwam op bezoek in Horst. Het zou geen gemakkelijke pot gaan worden en dat bleek ook uit de beginfase van de wedstrijd.
De 1-0 voorsprong werd snel gepakt, maar DAW wist daarop snel te antwoorden en zelfs een 1-2 voorsprong te pakken. De gelijkmakende treffer viel kort daarop en wat volgde was een helft die gelijk op bleef gaan. In de slotfase van de eerste helft sloeg Oxalis een gat van twee doelpunten,8-6. Deze voorsprong was echter van korte duur toen vlak voor het rustsignaal de 8-7 door DAW werd gescoord. De boodschap van coach Wendy Theelen was duidelijk in de rust. De thuisploeg moest nu door gaan pakken. Het tegenovergestelde was helaas waar. De doelpunten wilden niet vallen voor Oxalis waardoor DAW het voortouw nam en de thuisploeg achter de feiten aan liep. Er werd nog wel weerstand geboden zodat de stand steeds weer gelijk werd getrokken, maar dit was in de slotfase van de wedstrijd niet voldoende. DAW pakte ruim tien minuten voor tijd een 10-12 voorsprong en zorgde ervoor dat de dames van Oxalis het moeilijk hadden. De thuisploeg wist zich niet meer te herpakken en kreeg nog een tegendoelpunt om de oren. Beide ploegen scoorden vervolgens niet meer, wat resulteerde in een 10-13 winst voor DAW. Zij nemen hiermee de eerste plaats in de competitie over. Doelpunten van Bo Cuppen (4), Jenna Boekesteijn (3), Lynn Verheijen (2) en Sharon Cuppen (1).
 

Oxalis wint van Merselo (08-04-2018)
Na de winst van vorige week en de stijging naar de eerste plaats op de ranglijst, was Oxalis 1 zondag 8 april aan haar stand verplicht weer punten te gaan pakken. Merselo 1 uit het gelijknamige dorp stond voor de dames op het programma.

In de beginfase van de wedstrijd wist Oxalis direct de voorspong te pakken. Kansen werden eenvoudig gecreëerd, maar net als vorige week schoot het wat tekort in de afronding waardoor Oxalis de tegenstander niet geheel uit de wedstrijd kon spelen. Verdedigend hadden de dames het sterk voor elkaar. Hierdoor bleef Merselo tot de 28e minuut op nul staan. De ploegen gingen na 35 minuten speeltijd met een stand van 8-2 de rust in.
In de tweede helft bouwde Oxalis haar voorsprong direct uit en maakte de tegenstander geen schijn van kans. Nog steeds werden er veel kansen gemist en hadden beide ploegen moeite met het warme weer, maar Oxalis bleef doorgaan en stond haar mannetje. Merselo wist nog eenmaal de korf te vinden, maar daar stonden er negen van Oxalis tegenover. Dit resulteerde na zeventig minuten in een 17-3 winst voor de thuisploeg.
Doelpunten van Bo Cuppen (5), Elise Dekker (4), Jenna Boekesteijn (3), Sharon Cuppen (1), Lynn Verheijen (1), Lenny Peeters (1), Britt Verheijen (1) en Odette Vallen (1).

 

Oxalis pakt koppositie veld door winst op Lottum (02-04-2018)
Op tweede Paasdag, maandag 2 april, begon voor Oxalis 1 de tweede helft van de veldcompetitie. Na de handhaving in de overgangsklasse in de zaal, mochten de dames nu buiten zichzelf weer gaan laten zien in de eerste klasse. Doel: kampioen worden en promoveren. Lottum 1 uit stond op het programma.

Omdat Oxalis een hoog tempo en technisch spel gewend was van de zaal, moesten de dames deze wedstrijd weer even omschakelen en scherp blijven zodat ze niet in het tragere tempo van de tegenstander meegingen. Dat bleek lastig in de beginfase van de wedstrijd. De score werd na vijf minuten door Oxalis geopend. Mooie kansen werden gecreëerd, maar in de afronding schoot het tekort. Tegen het einde van de eerste helft kwamen de dames eindelijk een beetje los, maar het leverde maar een magere 2-6 ruststand op. Dat er gewonnen moest gaan worden vandaag dat was duidelijk, maar de dames wilden ook met een goed gevoel het veld verlaten. Conclusie: er moest een tandje bijgezet gaan worden. Anders dan de dipjes die wel eens in de zaal voorkwamen in het begin van de tweede helft, dwong Oxalis het nu goed af. De eerste aanval leverde direct een doelpunt op waarna de voorsprong verder uit werd gebouwd naar 3-11. Helaas bleef dit voor Oxalis niet voortduren en wist Lottum ook een aantal keren de korf te vinden. Ze liepen in naar 6-11. Vervolgens deelde Oxalis de genadeklap uit en pakte ze een voorsprong van 6-16. De slordigheid die daarna volgde was hiermee gelukkig ingedekt. Lottum beperkte de schade nog naar 11-17, maar de punten waren voor Oxalis. De dames bekleden nu de eerste plek op de ranglijst, na verlies van tegenstander Celeritas (S). Eindstand Lottum 1 - Oxalis 1: 11-17. Doelpunten van Bo Cuppen (5), Britt Verheijen (4), Lynn Verheijen (2), Sharon Cuppen (1), Odette Vallen (1), Jenna Boekesteijn (1), Elise Dekker (1), Imke Arts (1) en Daphne Swinkels (1).
 

Oxalis verliest nipt gelijkopgaande wedstrijd (04-03-2018)
Na een bewogen zaalseizoen stond voor Oxalis 1 zondag 4 maart de laatste zaalwedstrijd op het programma. Na de winst van vorige week is het definitief dat de ploeg ook volgend jaar in de zaal in de overgangsklasse mag gaan uitkomen. Die druk van vorige week was nu weg en de dames konden vrij uit gaan spelen. Ze hadden niks te verliezen.

Hun tegenstander, ONA/Astrantia 1 uit Middelaar, bekleedde de tweede plaats op de ranglijst. In de eerste helft van de zaalcompetitie had Oxalis het lastig gehad tegen deze tegenstander. Het was toen een gelijk opgaande wedstrijd die resulteerde in 15-14 in het voordeel van ONA/Astrantia. Met dit in het achterhoofd wisten de dames dat er nu in eigen huis wellicht wat te halen viel tegen deze tegenstander. Toen het startsignaal om 14:00 in Sevenum klonk, gingen beide ploegen fel van start. Oxalis wist na twee minuten de score te openen en een kleine voorsprong van 2-0 te pakken. Hierop liet ONA/Astrantia zien wat het waard was. Ze kwam binnen no time terug en bouwde de stand vervolgens uit naar 2-4, tevens hopend dat ze Oxalis uit de wedstrijd zou kunnen spelen. Maar niks was minder waar. De thuisploeg ging fel de duels in en vocht voor iedere bal. Dit resulteerde na een kwartier gespeeld te hebben in een gelijke stand  van 4-4. In de minuten die volgden bleef het tot de rust zo doorgaan: om en om werden er kansen verzilverd en werd het na een voorsprong van het ene team gelijk getrokken door het andere team. Net voor rust lukte het Oxalis helaas niet gelijk spel te behouden, waardoor ze met 7-8 de rust in ging.
Met nog dertig speelminuten resterend zat winst er nog steeds in voor Oxalis. Hiervoor moest er wel doorgepakt worden en zouden de dames scherp en fel moeten blijven zoals ze dat in de eerste helft getoond hadden.
Wederom ging het weer, net als in de eerst helft, gelijk op. Het verschil was echter dat ONA/Astrantia dit maal degene was die steeds de voorsprong pakte, waarna de thuisploeg de schade weer moest herstellen. Maar telkens als Oxalis de aansluitingstreffer kon gaan maken, was de tegenstander ze een stapje voor. Ondanks dat gaven de dames niet op, werd er voor elkaar gewerkt tot de laatste minuut en bleef het spannend. Helaas was het net niet genoeg toen het eindsignaal klonk. Oxalis verloor met 12-14. De zaalcompetitie zit er nu op voor Oxalis 1. Buiten zullen ze door gaan pakken in de eerste klasse, waar kampioen worden hun doelstelling is.
Eindstand Oxalis 1 - ONA/Astrantia 1: 12-14. Doelpunten van Britt Verheijen (3), Sharon Cuppen (3), Bo Cuppen (2), Elise Dekker (2), Lynn Verheijen (1) en Imke Arts (1).

 

Oxalis wint en blijft in overgangsklasse (25-02-2018)
Zondag 25 februari was voor Oxalis 1 een spannende wedstrijd. Deze moest gewonnen worden, wil de ploeg zich handhaven in de overgangsklasse. Op het programma stond Jes 1 uit in Boekel. Beleving, felheid en zuiverheid waren de kernbegrippen waar de dames zich zestig minuten in vast moesten gaan bijten.

Van zuiverheid was meteen in de eerste minuut al te spreken, toen Oxalis na vijftig seconde de score opende. Er werd lekker gebald en goed gezocht, het vertrouwen zat goed. Na tien minuten, toen er een stand van 1-5 op het scorebord stond in het voordeel van Oxalis, viel het even stil. Ondanks dat er enkele minuten geen kansen vielen, kreeg Jes de wedstrijd niet in handen. Met nog 8 minuten op de klok pakte Oxalis door en sloegen de dames een enorm gat. De beleving spatte er vanaf en het ene na het andere doelpunt viel door de korf. Dit leverde een mooie 1-11 ruststand op.
Fel doorpakken en het gevoel vasthouden, dat was het enige wat er verteld werd in de rust. Vasthouden dat deed Oxalis, maar Jes was ook met nieuwe moed uit de kleedkamer gekomen en had het vizier op scherp staan. Ze waren wat feller dan in de eerste helft, waardoor Oxalis wel kon blijven scoren, maar niet in de mate zoals ze dat aan het eind van de eerste helft deed. Door dit kleine dipje kon de thuisploeg ook haar punten meepakken. Verder dan 8-15 kon Jes niet bijkomen. In de laatste vijf minuten deelde Oxalis de genadeklap uit en wist de ploeg nog vier maal te scoren. Met dit verdiende resultaat behoudt Oxalis 1 haar positie in de overgangsklasse. Eindstand Jes 1 - Oxalis 1: 8-19. Doelpunten van Elise Dekker (6), Bo Cuppen (5), Lynn Verheijen (3), Britt Verheijen (2), Lenny Peeters (1), Jenna Boekesteijn (1) en Sharon Cuppen (1).
 

Oxalis komt net tekort (18-02-2018)
Zondag 18 februari stond De Horst 1 op het programma in Groesbeek. Dit beloofde een zeer spannende wedstrijd te worden om in de overgangsklasse te kunnen blijven. Na het goede voorbeeld van de Senioren 2 was het voor Oxalis 1 de opdracht om hetzelfde waar te maken.

De dames begonnen niet sterk aan de eerste helft. Al snel keek Oxalis tegen een achterstand van 5-0 aan. Een time-out moest hen even wakker schudden. Dit leidde er toe dat Oxalis met 5-3 de rust in ging. Na een stevige peptalk van coach Wendy Theelen begon Oxalis vol goede moed aan de tweede helft. Sharon wist al snel te scoren en bracht de stand op 5-4. Beide teams misten veel kansen, maar wisten ook een aantal keren de korf te vinden. Oxalis bracht de stand nog tot 9-7. Helaas werd het gat snel groter en De Horst liep uit naar vier doelpunten verschil. Met nog een dikke tien minuten op de klok wist Oxalis zich terug te vechten tot een stand van 11-10. De laatste minuten waren ontzettend spannend, het kon beide kanten opvallen. Helaas trok Oxalis aan het kortste eind en werd de eindstand 12-10. Hiermee blijft De Horst net boven Oxalis staan.
 

Oxalis komt scorend vermogen tekort tegen koploper (04-02-2018)
Oxalis 1 mocht het zondag 4 februari thuis op gaan nemen tegen de koploper van de poule, Bladella 1. Met de vorige wedstrijd tegen deze tegenstander in het achterhoofd, wisten de dames dat ze het lastig zouden gaan krijgen. Maar gedreven om Bladella haar tweede nederlaag te gaan bezorgen, begon Oxalis zelfverzekerd. Ze kwamen echter scorend vermogen tekort.

Dat bleek uit de openingsfase van de wedstrijd, waarin Oxalis na twee minuten de score opende. Het sterk spelende Bladella had hier echter direct antwoord op en pakte kort daarop een 1-2 voorsprong. De thuisploeg bleef bij en wist dit gelijk te trekken naar 2-2. In de tien minuten die daarop volgden, had Oxalis moeite met score en liep Bladella uit naar 2-6. De thuisploeg wist zich te herpakken en liep tot de rust langzaam in op Bladella. Het was echter niet genoeg om het gelijk te trekken en Oxalis ging de rust in met 7-10. De kansen lagen er en het was mogelijk, maar dat ging niet vanzelf gebeuren. Oxalis moest aan de bak in de tweede helft. Maar waar iedereen op gehoopt had gebeurde helaas niet. In de beginfase van de tweede helft hadden beide teams moeite met scoren. Voor Oxalis was het cruciaal om in de wedstrijd te blijven, maar het viel na tien minuten de andere kant op. Bladella liep verder uit naar 7-13. Verdedigend zat het goed bij de thuisploeg, want Bladella kon na rust slechts 3 doelpunten scoren. Maar bij Oxalis bleef de teller ook steken. In de slotfase had Oxalis nog het laatste woord, maar het was niet voldoende om het gat te dichten. Eindstand Oxalis 1 - Bladella 1: 9-13. Bladella handhaaft hiermee haar eerste plaats op de ranglijst. Oxalis kijkt vooruit naar de komende weken waar belangrijke wedstrijden gaan volgen en waar punten gepakt kunnen worden.
Doelpunten van Bo Cuppen (3), Britt Verheijen (2), Elise Dekker (2), Lynn Verheijen (1) en Jenna Boekesteijn (1). Komend weekend blijven de sportschoenen in de kast. Dan hebben de dames andere tenues aan en wordt er carnaval gevierd. Zondag 18 februari gaat de competitie weer verder en staat De Horst 1 op het programma uit in Groesbeek.

 

Oxalis deelt de punten (28-01-2018)
Zondag 28 januari stond voor Oxalis 1 de derde return in de zaalcompetitie op het programma. Klick ‘15/Miko ‘76 uit Mill was de tegenstander. Net als de voorgaande wedstrijd was het mogelijk om een plek in de ranglijst te stijgen als er twee punten gepakt zouden worden.
De vorige wedstrijd had Oxalis het weggegeven, daarom reageerde ze vlot op het eerste tegendoelpunt wat ze kreeg en stond de stand na vijf minuten op 1-1. In de minuut die daarop volgde sloeg Klick een klein gat van twee punten, maar de dames lieten zich niet uit het veld slaan. Er volgden tien minuten vol beleving waarin Oxalis haar achterstand omzette in een 4-9 voorsprong. Hierna viel het bij de dames even stil wat er voor zorgde dat de Klick weer drie doelpunten in kon lopen. Dit leverde een 7-9 ruststand op. Er was nog niks gewonnen, Oxalis moest doorpakken. In de tweede helft was het eerste woord weer voor Oxalis. Echter, in de periode die volgde, hadden de dames het lastiger dan in de eerste helft. Het al magere verschil van twee punten was op een gegeven moment nog maar een voorsprong van één doelpunt. Oxalis gaf niet bij en bleef doorknokken voor de punten. In de slotfase had de tegenstander helaas meer geluk. In de laatste minuut scoorde Klick de gelijkmaker wat er voor zorgde dat de punten verdeeld moesten worden.  Eindstand Klick ‘15/Miko ‘76: 13-13. Doelpunten van Bo Cuppen (6), Britt Verheijen (3), Daphne Swinkels (2) en Elise Dekker (2).

 

Oxalis wint en stijgt op ranglijst (21-01-2018)
De tweede return van Oxalis 1 vond op zondag 21 januari plaats in eigen huis tegen Avanti (S) 1 uit Schijndel. Als er vandaag punten gepakt werden, zou Oxalis weer een plek stijgen in de ranglijst.

De beginfase van de wedstrijd verliep aanvallend bij beide ploegen moeizaam. Oxalis had moeite met de afronding en hield het in de verdediging goed dicht waardoor Avanti (S) aanvallend ook geen kans maakte. Na een klein kwartier lukte het de dames eindelijk om de score te openen. Vanaf dat moment liep de tegenstander achter de feiten aan. Het vertrouwen bij Oxalis was er weer wat er voor zorgde dat ze de voorsprong niet uit handen gaven. Het rendement was niet hoog deze eerste helft, maar het was genoeg om met een verdiende 6-2 voorsprong de rust in te gaan. De thuisploeg had hard gewerkt en moest deze koers door gaan zetten om de punten te pakken en naar een veilige 6e plek in de ranglijst te stijgen.
Ook na rust had Oxalis het eerste woord. Na dat doelpunt volgde er weer een fase waarin beide ploegen niet scoorden en de stand bleef steken op 7-2. Halverwege de speeltijd van de 2e helft wist Avanti (S) de korf te vinden, maar ze kwam met 7-4 maar een kleine stap dichterbij. Oxalis schrok hier niet van en pakte door. Oxalis had deze wedstrijd niet alleen het eerste, maar ook het laatste woord. Na nog eens vier mooie doelpunten had ze de tegenstander uit de wedstrijd gespeeld. Hiermee blijven de twee punten verdiend in eigen huis en stijgt Oxalis naar de 6e plek in de ranglijst. De dames kijken weer omhoog en zijn vastbesloten zo door te gaan. Eindstand Oxalis 1 - Avanti (S) 1: 11-4. Doelpunten van Britt Verheijen (4), Jenna Boekesteijn (2), Bo Cuppen (2), Lynn Verheijen (1), Lenny Peeters (1) en Elise Dekker (1). 

 

Oxalis wint return tegen DAKOS (14-01-2018)
Voor de eerste return reisde Oxalis 1 zondag 14 januari af naar Someren om het op te gaan nemen tegen DAKOS 1. Vorige keer was er met vijf doelpunten verschil verloren, wat niet nodig was geweest. De dames waren dan ook vastberaden om nu de punten mee naar huis te gaan nemen.
DAKOS startte sterk en opende in de eerste minuut de score. Met de vorige wedstrijd in het achterhoofd reageerden de dames snel en trokken ze het dezelfde minuut nog gelijk naar 1-1 om vervolgens de eerste voorsprong in de wedstrijd te nemen. In de tien minuten die volgden bleef de score even steken wat de thuisploeg weer ruimte gaf om het gelijk te maken. Anders dan vorige week was Oxalis dit keer de tegenstander steeds net een stap voor wat er voor zorgde dat ze de voorsprong weer terug pakte. Veel werd er niet gescoord het eerste half uur, maar de stand was in ieder geval in het voordeel van Oxalis toen het eindsignaal van de eerste helft klonk. Met een stand van 4-6 gingen de ploegen de rust in.
Het was zaak dat Oxalis DAKOS na rust niet de kans gaven om het gelijk te maken, de dames moesten doorpakken. Dat deden ze ook. In tien minuten wisten ze zes doelpunten uit te lopen en speelden ze mooie aanvallen uit. De tegenstander verdedigde kort, maar er werd zorgvuldig naar kansen gezocht en het afstandsschot had Oxalis ook goed op orde. Het vertrouwen in elkaar was goed wat na een kwartier een verdiende 6-12 opleverde. Het gat was geslagen en DAKOS lukte het niet meer dit te dichten. Beide partijen scoorden vervolgens nog een aantal keer om en om wat uiteindelijk een eindstand van zeven doelpunten verschil opleverde. Oxalis heeft de smaak weer te pakken en wil dit in de komende weken door gaan zetten. De dames zijn vastberaden om hun plek in de overgangsklasse te gaan handhaven.  Eindstand DAKOS 1 - Oxalis 1: 7-14. Doelpunten van Jenna Boekesteijn (3), Odette Vallen (3), Bo Cuppen (2), Lynn Verheijen (2), Sharon Cuppen (1), Maud Jacobs (1), Britt Verheijen (1) en Daphne Swinkels (1). 

 

Oxalis komt net tekort in gelijk opgaande wedstrijd (07-01-2018)
Om de eerste punten van 2018, mocht Oxalis 1 zondag 7 januari gaan strijden in eigen huis tegen De Horst 1 uit Groesbeek. De dames begonnen goed aan deze pot en er werden goede kansen gecreëerd. Al snel stond er dan ook 1-0 op het scorebord. Dit was echter van korte duur en het begin van een spannende wedstrijd.
De Horst kreeg een strafworp mee die de stand weer gelijk trok. Veel kansen werden vervolgens niet verzilverd, waardoor de dames het zichzelf erg lastig maakten. De aanvallen van de thuisploeg waren sterker dan het enigszins rommelige spel van de tegenstander, maar door af en toe wat slordigheden bleef het gelijk op gaan. Treffers uit een aantal vrije worpen en een strafworp zorgden ervoor dat de dames in de wedstrijd bleven. Net voor het einde van de eerste helft pakte Oxalis nog een 6-5 voorsprong wat de dames een beetje lucht gaf in de rust. Dit werd alleen meteen in de eerste minuut van de tweede helft weggenomen door De Horst, waarna de thuisploeg een lastige helft tegemoet ging. De tegenstander was fel en af en toe wat fysiek. Hierdoor waren ze Oxalis net steeds een stap voor en ging de stand op en neer van een voorsprong voor De Horst naar gelijk spel: 6-6, 6-7, 7-7, 7-8 enzovoort. De spanning was om te snijden. Het lukte Oxalis niet om na een gelijkmakende treffer door te pakken naar een voorsprong, waardoor ze achter de feiten aan liep. De laatste vijf minuten durfde niemand meer te kijken, de stand vloog nog steeds op een neer, maar het kon nog de goede kant op vallen voor de thuisploeg. Met een stand van 12-13 brak de laatste minuut van de wedstrijd aan. Helaas was die ene minuut niet genoeg om er nog een gelijkspel uit te trekken. Oxalis begint hierdoor helaas het nieuwe jaar met lege handen, maar de dames zijn gedreven om vanaf volgende week, wanneer de returns beginnen, punten te gaan pakken.
Eindstand Oxalis 1 - De Horst 1: 12-13. Doelpunten van Bo Cuppen (4), Jenna Boekesteijn (2), Lynn Verheijen (2), Britt Verheijen (1), Sharon Cuppen (1), Odette Vallen (1), Linda Hermans (1).

 

Oxalis verliest in laatste minuut (17-12-2017)
Na de winst van vorige week, had Oxalis 1 zondag 17 december zin om weer voor de punten te gaan. Ona/Astrantia 1 stond uit in Overasselt op het programma.

Na een voorstelronde aan het publiek ging de wedstrijd om half 1 van start. De thuisploeg scoorde meteen uit haar eerste aanval. Oxalis wist na vijf minuten de aansluitende treffer te maken en pakte vervolgens zelfs een voorsprong van 1-3. De ploegen waren aan elkaar gewaagd wat er voor zorgde dat er aan beide kanten niet heel veel gescoord werd. Wel wist Ona/Astrantia terug in te lopen op Oxalis en net voor rust pakte ze nog net een 6-5 voorsprong mee. De dames moesten gefocust blijven. Winnen was zeer zeker mogelijk, maar dan moest er op sommige momenten net wat slimmer gespeeld gaan worden. Direct na rust maakte Oxalis het weer gelijk. Vervolgens bleef het echter gelijk op gaan en lukte het Oxalis niet om goed los te komen en de tegenstander uit de wedstrijd te spelen. Ook het feit dat een aantal strafworpen niet verzilverd werden wees erop dat Oxalis af en toe niet scherp genoeg was. Tot en met het einde was de spanning om te snijden en bleven beide teams doorgaan om de overwinning te pakken. Met nog één minuut op de klok en een stand van 14-14 moest Oxalis de hekken dichtgooien bij de tegenstander en geen schot meer toelaten, 1 punt was nog altijd beter dan niks. Helaas wist Ona/Astrantia de korf van ver nog te raken en stond Oxalis na het fluitsignaal weer met lege handen. De dames balen er flink van, maar het geloof is er nog steeds. In het nieuwe jaar gaan ze weer knallen en laten zien dat ze hun plek in de overgangsklasse verdienen! Eindstand Ona/Astrantia 1 - Oxalis 1: 15-14. Doelpunten van Bo Cuppen (4), Elise Dekker (3), Sharon Cuppen (2), Lynn Verheijen (2), Britt Verheijen (1), Lenny Peeters (1), Jenna Boekesteijn (1).


Eerste punten overgangsklasse binnen voor Oxalis (10-12-2017)
“Oxalis is yes, en JES is no”. Die bemoedigende woorden sprak coach Wendy Theelen de dames van Oxalis 1 toe, voorafgaand aan de wedstrijd op zondag 10 december. JES 1 uit Venhorst was dapper door het winterse weer naar Sevenum afgereisd, maar Oxalis stond op scherp: de punten moesten en zouden vandaag thuis blijven.
Het was een pittige pot, JES was fel in de duels waar Oxalis even moeite mee had. JES kwam na 2 minuten op een 0-1 voorsprong, maar daar nam de thuisploeg na vier verloren wedstrijden geen genoegen mee. Drie doelpunten voor Oxalis bracht de stand naar 3-1. Het bleek nog te vroeg in de wedstrijd voor JES om de kop te laten hangen, waardoor ze de stand weer gelijk trokken naar 3-3. Bij Oxalis ging er op dat moment een knop om, weer verliezen was geen optie! Er werd goed gezocht naar kansen, af en toe wat te moeilijk, maar de dames slaagden erin om de rust in te gaan met een ruime 10-5 voorsprong.
JES gaf zich echter nog niet gewonnen. Het was nog niet beslist en in de tweede helft was het dan ook zaak dat Oxalis net zo doorging zoals ze de eerste helft geëindigd was. Het duurde na rust even voordat de korf weer gevonden werd. Na 10 minuten vielen de doelpunten weer, maar ook aan beide kanten. Gelukkig was Oxalis de dames van JES steeds net een stap voor waardoor ze het gat niet meer wisten te dichten. Toen de tegenpartij ook verzaakte uit strafworpen te scoren , had Oxalis de wedstrijd binnen. Eindelijk blijven de punten verdiend in eigen huis en verlaat Oxalis de laatste plaats op de ranglijst. Eindstand Oxalis 1 - JES 1: 17-10. Doelpunten van Bo Cuppen (5), Lynn Verheijen (4), Jenna Boekesteijn (3), Odette Vallen (2), Sharon Cuppen (2) en Elise Dekker (1).
Volgende week zondag 17 december hoopt Oxalis de stijgende lijn voort te gaan zetten in Overasselt. Dan staat Ona/Astrantia 1 op het programma, de huidige nummer 5 op de ranglijst.

 

Oxalis verliest nipt van koploper (03-12-2017)
Met lege handen naar huis gaan, daar was Oxalis na drie verloren wedstrijden in de overgangsklasse wel eens klaar mee. Daarom gingen de dames zondag 3 december vol goede moed op weg naar Bladel, waar ze het op mochten gaan nemen tegen de nummer 1 van de poule, Bladella 1.

Al meteen in het begin van de wedstrijd was toch te merken dat Oxalis de klappen van afgelopen weken nog geen plek had gegeven. Na een kwartier keken ze tegen een 4-1 achterstand aan. Gelukkig wisten de dames zich te herpakken en trokken ze het voor rust gelijk naar 4-4, wat weer hoop gaf. Beleving schoot de eerste helft enorm tekort, iets wat Oxalis beter moest gaan doen in de tweede helft, wilde ze vandaag met de punten naar huis gaan. Het gelijkspel wist de thuisploeg meteen na rust van Oxalis af te nemen en Bladella nam de leiding met 6-4. Ergens ging er gelukkig een knop om, waardoor Oxalis terug in de wedstrijd kwam en zelfs een voorsprong van 6-7 pakte. Het was zaak nu over de tegenstander heen te gaan en het gat te vergroten, maar het geloof ontbrak waardoor Bladella weer terug kwam. Hierna lukte het de dames ook niet meer om bij te komen. Ze verloren met 11-8. Wederom gaan de dames zonder punten naar huis, wat flink balen is. De verschillen zijn klein in de overgangsklasse. Oxalis laat zich niet zomaar kennen en de dames gaan er dan ook alles aan doen om de komende weken punten te pakken.
Eindstand Bladella 1 - Oxalis 1: 11-8. Doelpunten van Bo Cuppen (2), Lenny Peeters (2), Elise Dekker (2), Jenna Boekesteijn (1) en Odette Vallen (1).

 

Klimop (K) 2 - Oxalis 2 (03-12-017)
Op zondag 3 december speelden wij, Oxalis 2, tegen Klimop. Het begin van de wedstrijd was even zwaar, het eerste doelpunt wat viel, was voor de tegenstander. Maar we kwamen al snel terug met 2 doelpunten. We bleven de hele tijd op voorsprong staan maar dat maakte het niet gemakkelijker. Het ging redelijk gelijk op. De rust gingen we in met een stand van 5-8 voor ons. We kregen een goede peptalk van Angala en toen konden we weer verder. We begonnen de eerste helft goed met een kleine kans van Linda. We stonden nog steeds voor maar het lukte niet om echt uit te lopen. Daardoor was het toch heel spannend. In de laatste paar minuten kwam de tegenstander toch wel heel dichtbij, maar het was genoeg om met 14-16 te winnen. En zoals de tegenstander zei: Sinterklaas gaf ons de punten cadeau. Gescoord: Britt 4, Milou 3, Silke 3, Melanie 2, Linda 1, Evelien 1, Marel 2.

 

Oxalis nog niet constant genoeg (26-11-2017)
Na twee verloren wedstrijden, had Oxalis zondag 26 november weer haar zinnen op de punten gezet. Klick ‘15/Miko’76 1 stond vandaag thuis in Sevenum op het programma.

Oxalis begon goed tegen deze, voor hun nog onbekende, tegenstander. Tot een stand van 3-4 wisten de dames redelijk aansluiting te vinden. Toen kwam het moment dat de afgelopen twee wedstrijden in de tweede helft kwam: een zwak moment waarin de tegenstander flink uit kon lopen. Hierdoor ging Oxalis met een 5-10 achterstand de rust in. In de rust kregen de dames een flinke peptalk van coach Wendy Theelen. Want het was wederom niet nodig om te gaan verliezen.
De peptalk mocht baten, want de thuisploeg kwam terug in de wedstrijd. De achterstand werd verkleind naar 10-12 wat Oxalis moed gaf. Helaas viel het na deze goede minuten stil en bleef de stand steken. Met nog 5 minuten op de klok vielen er een aantal kleine gaten in de sterk spelende verdediging van Oxalis, waardoor Miko het kleine gat weer vergrootte naar 10-15. Dit was tevens de eindstand. De dames balen ervan, maar behaalde resultaten zeggen niks over wat nog komen gaat. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dan staat Bladella uit in Bladel op het programma.
Eindstand Oxalis 1 - Klick’15/Miko’76: 10-15. Doelpunten van Elise Dekker (5), Bo Cuppen (3), Britt Verheijen (1) en Lynn Verheijen (1).
 

Oxalis komt net tekort (19-11-2017)

Zondag 19 november stond voor Oxalis 1 de tweede zaalwedstrijd op het programma. De dames reisden af naar Schijndel om het daar op te gaan nemen tegen Avanti (S) 1.  Net als vorige week waren beide teams aan elkaar gewaagd.
In de 1e helft wisselden doelpunten van beide ploegen elkaar af waardoor het gelijk op ging. De dames hielden het spannend, maar moesten toch een tandje bij zetten wilden ze over de tegenstander heen gaan. Dit gebeurde niet waardoor Oxalis de rust in ging met 9-8.
Avanti was fel, maar daardoor niet beter dan Oxalis. Coach Wendy Theelen sprak de dames dan ook toe niet te braaf te zijn. Natuurlijk moest het niet te lomp worden, maar feller mocht het zeker. Wederom mocht ook de afronding beter.
Meteen in de tweede helft kwam Oxalis terug en wist ze een voorsprong van 10-11 te pakken. Helaas lukte het niet deze uit te bouwen waardoor Avanti weer terug kwam. De thuisploeg wist in de laatste fase van de wedstrijd te scoren op de momenten dat het aan de kant van Oxalis niet lukte. Hierdoor werd het verschil op het scorebord groter, en het lukte Oxalis voor het einde van de wedstrijd niet meer om de achterstand weg te werken. De dames grepen ook deze week net naast de punten, maar ze zijn erop gebrand door te gaan en hun plek in de overgangsklasse te gaan handhaven. Eindstand Avanti (S) - Oxalis 1: 20-15. Doelpunten van Jenna Boekesteijn (4), Maud Jacobs (3), Odette Vallen (2), Lenny Peeters (2), Bo Cuppen (1), Elise Dekker (1), Daphne Swinkels (1), Britt Verheijen (1).
Volgende week staat Klick ‘15/Miko ‘76 op het programma thuis in Sevenum in de Kruisweide om 14:00 uur.

 

Oxalis verliest eerste wedstrijd in overgangsklasse (12-11-2017)
Na het verdiende zaalkampioenschap vorig seizoen, mocht Oxalis 1, zondag 12 november, starten in de overgangsklasse. De eerste tegenstander, DAKOS uit Someren, ontvingen de dames in eigen huis.

Vanaf minuut één waren de ploegen aan elkaar gewaagd en vielen er doelpunten aan beide kanten. Echter, DAKOS was erg schotzuiver en Oxalis steeds net een stapje voor. De thuisploeg had iets meer moeite met de afronding waardoor de dames wel bij DAKOS in de buurt bleven, maar niet de voorsprong te pakken kregen. Met een stand van 8-10 gingen de ploegen de rust in, het kon nog beide kanten op vallen.
De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was, tot een stand van 11-13. De loepzuivere afstandsschoten van DAKOS legde Oxalis voor een kwartier het zwijgen op, waardoor de dames uit Someren uitliepen naar 11-19. Oxalis herpakte zich. Hun overtuiging werd beloond met doelpunten wat er voor zorgde dat de thuisploeg terug kwam naar 16-20. Het kon nog de goede kant op vallen en dat wisten de dames zelf ook. Tot en met de laatste minuut bleven ze voor elkaar werken, maar helaas was het net niet genoeg. Ondanks dat de punten met de tegenstander mee naar huis gaan, mogen de dames van Oxalis tevreden terug kijken op deze wedstrijd. 
Eindstand Oxalis 1 - DAKOS 1: 16-21. Doelpunten van Elise Dekker (4), Bo Cuppen (3), Jenna Boekesteijn (3), Lenny Peeters (2), Sharon Cuppen (2), Lynn Verheijen (1), Odette Vallen (1). 

 
Oxalis levert koppositie in (15-10-2017)
Voor de laatste veldwedstrijd van 2017 reisde Oxalis 1 zondag 15 oktober af naar het Brabantse Schijndel, waar ze het op mocht gaan nemen tegen Celeritas (S) 1. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden: de koppositie stond op het spel en de teams waren aan elkaar gewaagd.
Oxalis ging goed van start op deze mooie nazomerse dag en wist binnen vier minuten een 0-2 voorsprong te pakken. Celeritas kwam hierna op gang, werkte haar achterstand snel weg en zette deze zelfs om in een 5-3 voorsprong. Oxalis kwam langzaam dichterbij, maar de thuisploeg was de dames steeds net een stapje voor, waardoor de stand in het voordeel van Celeritas bleef. Tevens deden de blessures aan de kant van Oxalis de dames niet goed. Met een ruststand van 9-6 was er nog niks verloren, maar in de volgende 35 minuten moest er nog hard gewerkt worden.
In de tweede helft begonnen de dames echter erg slordig, waar Celeritas op haar beurt van profiteerde. Na een kwartier was de achterstand dan ook 13-7. In de tijd die nog restte kon er nog van alles veranderen en dat hield Oxalis op de been. Het fysieke spel maakte het er niet gemakkelijker op, maar de dames gingen door. Met nog 15 minuten op de klok lukte het Oxalis om Celeritas uit haar spel te krijgen en vielen er kansen. Oxalis kwam dichterbij tot 15-12, maar daar hield het helaas op. De thuisploeg herpakte zich en liet Oxalis niet korter bij komen. Ondanks de twee doelpunten die de dames nog om de oren kregen, vochten ze tot het einde als team voor elke bal. Helaas moesten de dames hun eerste verlies van deze competitie verwerken en nam Celeritas de koppositie van Oxalis over.  Maar de drive waarmee Oxalis speelde, nemen ze mee de zaalcompetitie in. Eindstand Celeritas (S) 1 - Oxalis 1: 17-12.
Doelpunten van Britt Verheijen (3), Sharon Cuppen (2), Odette Vallen (2), Jenna Boekesteijn (2), Elise Dekker (1), Lenny Peeters (1) en Lynn Verheijen (1). Het doelpunt van Lynn was tevens het 100ste doelpunt van deze competitie! Oxalis heeft nu een paar weken rust. Zondag 12 november start de zaalcompetitie.
 
Oxalis A1 veldkampioen najaar (14-10-2017)
Zaterdag 14 oktober stond de laatste wedstrijd op het programma van de veldcompetitie (najaar). Dit was tevens ook onze kampioenswedstrijd tegen de nummer 2, SV Melderslo. De C1 was die middag kampioen geworden en had het veld alvast kampioenswaardig gemaakt. Onder een stralende zon en vol goede moed begonnen wij de wedstrijd. We wisten dat dit zeker een felle en fysieke wedstrijd zou worden. De eerste beginbal werd al gelijk verzilverd met een kleine kans. Vrij snel daarna kwam de 2-0 op het scorebord. Over en weer werden er daarna nog een aantal doelpunten gemaakt. De rustand was 8-3 voor Oxalis. Met nog wat tactische aanwijzingen en motiverende woorden van onze coaches Maud en Lotte begonnen we aan de 2de helft. Ook SV Melderslo had een peptalk gehad merkten we, want zij begonnen de 2de helft erg sterk en maakten enkele doelpunten, waardoor onze voorsprong kleiner werd. Maar gelukkig bleven wij ook gecontreerd spelen en maakten wij onze kansen beter af. Hierdoor wonnen we uiteindelijk met 15-7 en werden we ongeslagen kampioen! Publiek bedankt en we hopen jullie ook in de zaal weer langs de lijn te zien. Doelpunten gemaakt door: Daphne (6) Imke (3) Helle (2) Jill (1) Lotte (1) Manon (1) Jenna (1).
 
A1 door winst op Rosolo op weg naar kampioenschap (10-10-2017)
Op dinsdag 10 oktober stond Rosolo A2 op het programma. Deze wedstrijd was net zoals de andere wedstrijden erg belangrijk voor ons. Aan het begin pakten we al snel de 1-0 voorsprong door een mooi afstandschot van Helle. Daarna kwam er een vrije worp, die Daphne heel mooi afmaakte. We wisten in het verloop van de eerste helft de kansen goed te benutten en gingen dan ook met een mooie 8-3 de rust in. Rosolo kwam in de tweede helft sterk terug, maar we wisten dit ook weer goed op te lossen. We hebben erg genoten van deze wedstrijd en we eindigden met een stand van 11-7. Aankomende zaterdag is onze kampioenswedstrijd  tegen Melderslo. We hopen dan ook zeker op veel support. Doelpunten gemaakt door: Helle 4x, Lotte 2x, Marieke 2x, Imke 1x, Manon 1x, Daphne1x,
 
Oxalis zet winnende reeks voort (08-10-2017)
Zondag 8 oktober speelde Oxalis thuis tegen SVO uit Ooij. Opdracht was winnen, willen de dames mee blijven doen om het veldkampioenschap in de 1e klasse.
De start van de wedstrijd was aan de kant van Oxalis moeizaam. Kansen werden gecreëerd, maar het kostte ook moeite om deze te verzilveren. Dit zorgde er voor dat SVO in de wedstrijd kon blijven en hoop bleef houden op een overwinning. Gelukkig lieten de dames van Oxalis dit laatste niet zo ver komen. Met enige moeite vond Oxalis de korf en scoorden de dames enkele doelpunten. Met een kleine voorsprong van 6-4 ging Oxalis de rust in.
In de rust werd er positief gecoacht, als de dames meer beleving en geloof in de wedstrijd konden brengen, bleven de twee punten in Horst. Na de rust ging het spel verder waar het geëindigd was in de 1e helft. Na een kleine 10 minuten spelen konden de dames een klein gaatje slaan in de score. Na meerdere mooie combinaties en vertrouwen in de kansen die kwamen, werd de wedstrijd uitgespeeld naar een 15-10 overwinning en waren de twee punten binnen, en belangrijker handhaaft Oxalis haar koppositie. Aanstaande zondag 15 oktober speelt Oxalis de belangrijke wedstrijd tegen de nummer twee Celeritas uit Schijndel. Om een voorsprong te pakken van drie punten zullen de neuzen allemaal de juiste kant op moeten staan. Doelpunten: Britt (5), Maud (3), Odette (3), Bo (2), Linda (1) en Jenna (1).
 
Oxalis 2 – Rooi 2 (08-10-2017) 
Vanochtend stond er een thuiswedstrijd op de planning tegen Rooi 2. Dit team zat nog niet eerder in onze competitie dus we begonnen de wedstrijd vol goede moed. Na een aantal gemiste kansen, werden we afgestraft door Rooi met een vrije worp. Lotte reageerde hierop meteen door ook een vrije worp erin te schieten. De stand bleef een beetje gelijk opgaan maar in de 30e minuut maakte Rooi gebruik van de steken die wij lieten vallen en liep de stand op tot 4-7. Nadat we onszelf hadden herpakt in de rust en een wissel hadden ingevoerd, hadden we zo onze pieken en dalen in de tweede helft. Dankzij een effectieve aanval, kwamen we terug tot een stand van 11-13 en dat was het moment dat we door hadden moeten pakken. Helaas dacht Rooi daar ook zo over, waarna zij vlug nog twee doelpunten erin gooiden. Daardoor werd het gat voor ons te groot om nog in een paar minuutjes te vullen. De wedstrijd eindigde met een stand van 12-16.

A1 wint van Arcades (07-10-2017)
Zaterdag 7 oktober stond de wedstrijd tegen Arcades op het programma. Het weer zat ons zeker niet mee maar dat mocht de wedstrijd niet gaan beinvloeden. We moesten de punten mee naar huis nemen om in de race te blijven voor het kampioenschap! Aan het begin van de wedstrijd moesten we op gang komen omdat het veld erg glad was. Toen we eenmaal wisten hoe we het beste konden gaan spelen, kwamen we beter op gang en vielen er wat doelpunten aan onze kant. We stonden erg sterk te verdedigen waardoor we het Arcades dan ook zeker niet gemakkelijk maakten om te scoren. We gingen de rust in met een stand van 1-5. Met nog wat verfijnde aanwijzingen van onze coach gingen we de 2e helft erg fanatiek het veld in. We gaven in het begin van de 2e helft Arcades iets te veel ruimte waardoor ze een paar doelpunten konden scoren. Daarna waren wij weer aan de beurt om de kansen af te maken en dat gebeurde dan ook met verschillende tactische balletjes. Het was een vermoeide en koude wedstrijd maar met een erg mooie winst van 5-11. We willen Nina Hesen bedanken voor het meedoen: je hebt het super gedaan!!
 
Oxalis wint overtuigend (01-10-2017)
Zondag 1 oktober speelde Oxalis al weer de vijfde wedstrijd van het seizoen. Er stond behoorlijk wat wind en de dames wisten, dat als ze de eerste helft wind mee zouden krijgen, ze een goede voorsprong moesten pakken om het de 2e helft gemakkelijker te maken voor henzelf. 
Oxalis begon de eerste helft al meteen erg sterk. Er werden mooie kansen gecreëerd en deze werden ook afgemaakt. De dames speelden heel gevarieerd en er ontstonden leuke combinaties. Ook lag het tempo hoog. De verdediging stond als een huis. Oxalis gaf veel druk waardoor ze de tegenstander uit het spel haalde. Oxalis ging de rust in met een ruime voorsprong van 2-10. De 2e helft hadden de dames aanvallend wind tegen en dit was ook te zien. Ze werden slordig in de afronding. De vele kansen die ze creëerden, werden niet afgemaakt. Tevens ontbrak de felheid bij Oxalis in de tweede helft en daar profiteerde Nijnsel van. Nijnsel wist de korf steeds vaker te vinden en de 2e helft ging gelijk op. Uiteindelijk won Oxalis toch nog met een overtuigende 7-15 en konden de puntjes weer mee naar Horst. Doelpunten: Bo (6), Britt (4), Jenna (3), Linda (1) en Maud (1).
 
Klimop (K) 2 - Oxalis 2  (01-10-2017)
Vandaag stond Klimop 2 op het programma. We begonnen erg slordig aan de wedstrijd en dit werd meteen afgestraft met een tegendoelpunt. Gelukkig kwamen we al snel terug met 2 mooie doelpunten van Silke en Britt. Het stond inmiddels 1-2 in ons voordeel maar ons spel was nog steeds erg slordig, het lukte dan ook niet om verder uit te lopen. We waren niet fel genoeg en kregen 3 tegendoelpunten om onze oren. Na een afstandsschot van Merlet en Britt, een strafworp van Evelien maar ook 3 doelpunten van Klimop zorgden we ervoor dat onze achterstand niet verder uitliep. We gingen met een stand van 7-5 de rust in. In de rust kregen we een flinke oppepper van coach Angela dat we ons na de rust goed moesten herpakken en de punten mee naar huis moesten nemen. Iedereen begon weer met volle moed aan de tweede helft van de wedstrijd. Dit uitte zich in wederom 2 doelpunten van Britt en 1 van Merlet en het nodige stofzuigen van Chantal. We stonden inmiddels met 7-8 voor. We werden iets te optimistisch want Klimop liet het er natuurlijk ook niet bij zitten. Het ging gelijk op. Klimop zorgde voor 2 doelpunten maar ook Britt en Daphne wisten het gat van de korf te vinden. Het was inmiddels 9-10 voor Oxalis. De scheidsrechter gaf inmiddels de laatste minuut aan. Klimop maakte hier nog goed gebruik van en scoorde de gelijkmaker. Terwijl de laatste secondes wegtikten werd er geroepen dat Marèl nog snel een poging tot een doelpunt moest wagen. Deze ging helaas ruimschoots over maar het was een geluk bij een ongeluk. Britt ving de bal op en gooide nog snel in het laatste fluitsignaal de bal omhoog en met resultaat!! Britt scoorde vanuit een mooi afstandsschotje recht door de korf heen en de winst was binnen! Joehoeeee, de punten gaan tóch mee naar huis!! Woman of the match: Britt Holtackers! Volgende week staat Rooi 2 op het programma, dit belooft een pittige pot te worden dus alle support is welkom! Tot volgende week! Hopelijk wel met een beter veld.. De Senioren 2.
 
Winst voor Oxalis 2 (24-09-2017)
De eerste helft begon goed door een doelpunt van Oxalis. Toch kwam Alitor snel langszij. Oxalis kreeg vele kansen alleen de tegenstander maakte het Oxalis ook zwaar. De ruststand was 5-4.
Na een goede peptalk van onze coaches Angela en Lisette konden we er weer tegen aan. De tweede helft begon heel sterk. Oxalis kwam op voorsprong. De tegenstander had het zwaar en begon ook slordiger te worden. Het was een goede wedstrijd van Oxalis 2, een mooie winst van 10-6 als eindstand. We willen Daphne bedanken voor het meedoen met ons. Heel goed gedaan!! Doelpunten: Chantal 2, Merlet 2, Evelien1, Renske 1, Britt 2 en Silke 2.
 
Fortuna'68 A1 - Oxalis A1 (23-09-2017)
Afgelopen zaterdag 23 september speelden we tegen Fortuna'68. We wisten niet wat we van deze ploeg moesten verwachten, maar een ding wisten we zeker, dat we ze niet mochten onderschatten!!
We begonnen de wedstrijd met goede moed, Helle scoorde in de eerste minuut al met een mooie doorloopbal. Gelijk daarna scoorde Fortuna'68 via een kleine kans. Na 15 minuten liep het al snel uit tot 2 doelpunten verschil, waardoor we met een stand van 7-9 de rust in gingen. We wisten dat de wedstrijd nog zeker niet gespeeld was! Met nog wat tactische aanwijzingen van onze coach, gingen we de 2de helft weer met de volle 100% het veld in. Fortuna'68 ging meer fouten maken, waardoor wij meer kansen creëerden en hier maakten we gebruik van. Uitslag Fortuna'68 - Oxalis 13-19. Doelpunten gemaakt door: Famke (7) Helle (4) Daphne (4) Manon (2) Imke (1) Marieke (1).
 
Oxalis uit beker door verlies van SVOC’01 (21-09-2017)
Afgelopen donderdag 21 september speelde Oxalis in de tweede ronde van de beker tegen SVOC’01 uit Oirlo-Castenray. De dames wisten vooraf dat dit een pittige wedstrijd ging worden, mede vanwege de afwezigheid van vier basisspeelsters.
Toch begonnen ze fanatiek en vol moed aan de wedstrijd, dit resulteerde in een snel doelpunt. Beide teams bleven in de eerste helft aan elkaar gewaagd, maar het was SVOC die de kansen meer benutte, met als ruststand 4-8. In de rust kregen de dames een peptalk van coach Wendy Theelen. Het kwam er op neer meer kansen te verzilveren! Met deze instelling gingen ze beginnen aan de tweede helft. Het duurde lang voordat er überhaupt werd gescoord. Uiteindelijk trok SVOC aan het langste eind door meer te scoren dan Oxalis. De eindstand werd 9-16. Ondanks de nederlaag heeft Oxalis een goede wedstrijd neer gezet en hard gewerkt. Dit kwam helaas niet tot uitdrukking in het scoren. Hiermee komt het bekerverhaal voor dit seizoen tot een eind. Graag nog een bedankje aan de speelsters die ons hebben uitgeholpen. Scoreverloop: Bo (3), Maud (2), Sharon (1), Jenna (1), Lynn (1) en Daphne (1).
 
Oxalis wint wedstrijd in 2e helft (17-09-2017)
Zondag 17 september speelde Oxalis uit tegen EMOS uit Schaijk. In tegenstelling tot voorgaande weken, beloofde dit een zwaardere wedstrijd te worden. De eerste helft verliep moeizaam. Pas in de tweede helft wist Oxalis op wilskracht langszij te komen.

De eerste helft werden er vele kansen gecreëerd, maar het geloof en de concentratie om deze kansen af te maken, ontbraken. Aan de andere kant stond de verdediging zijn mannetje maar omdat in de aanval de doelpunten uitbleven, liep Oxalis tegen een 3-0 achterstand aan. De dames hadden bijna een helft nodig om de nul van het scorebord te halen. Na een slordige eerste helft was de ruststand 5-1.
Na een stevige peptalk van coach Wendy Theelen ging de tweede helft van start. Het vertrouwen moest terugkomen! Na het startsein kreeg de tegenstander en het publiek een heel ander Oxalis te zien. “Benjamin” Jenna kreeg het vuur terug en bracht Oxalis dichterbij door twee mooie doelpunten. Oxalis kon als team doorpakken. Ze kreeg weer vertrouwen en de beleving straalde er van af. Het was een genot om te zien. In een korte tijd stond het weer gelijk. De dames bleven vechten wat uiteindelijk werd beloond met de winst en een 7-10 eindstand. We kunnen met trots terugkijken op een mooie en krachtige tweede helft. Als team hebben we deze wedstrijd gewonnen! Melanie en Daphne, hartstikke bedankt voor het invallen. Jullie waren hard nodig en hebben het super gedaan! Doelpunten: Jenna (5), Bo (2), Linda (1), Lynn (1), Sharon (1).
 
2e winst Oxalis een feit (10-09-2017)
Na de winst in de 1e ronde van de bekercompetitie afgelopen donderdag 7 september, vond zondag 10 september in Merselo, tegen de gelijknamige ploeg, de tweede competitiewedstrijd voor Oxalis 1 plaats. Al vroeg op de dag moesten de dames aantreden om te gaan strijden voor de punten.

De start van de wedstrijd was aan de kant van Oxalis erg matjes en het kostten de dames moeite mooie kansen te verzilveren. Dit zorgde ervoor dat Merselo in de wedstrijd kon komen en na 10 minuten een voorsprong van 2-1 te pakken had. Ondanks dat bleef Oxalis sterk verdedigen en wisten ze de thuisploeg flink uit te putten. De dames trokken het gelijk en pakten de voorsprong vervolgens terug. De afronding bleef echter nog ver onder de maat wat een magere 2-5 ruststand opleverde.
Na rust herpakte Oxalis zich en kwam ze eindelijk goed los van Merselo. Aanvallend beloonden de dames zich met doelpunten en verdedigend hielden ze het strak dicht. Na 70 minuten speeltijd hadden ze dan ook een verdiende 3-13 neergezet en konden ze de punten mee naar huis nemen.

Oxalis door in de bekercompetitie (07-09-2017)
Donderdag 7 september vond de eerste ronde voor de beker plaats. Oxalis mocht het voor een plek in de volgende ronde op gaan nemen tegen Arcades 1 in Liessel. Al na 2 minuten wisten de dames te scoren, maar daarna bleef het lang 0-1.
De ene na de andere mooie kans werd door de dames om zeep geholpen. Verdedigend zat Oxalis er zo kort op dat er voor Arcades geen andere optie was dan enkel rondspelen en af en toe insnijden richting de korf. Dit laatste was op zich goed, maar voor het oog miste de wedstrijd daardoor iedere vorm van beleving. Na 20 minuten viel er weer een doelpunt voor Oxalis, maar kort daarop wist ook de thuisploeg te scoren. Het resulteerde in een kleine 2-4 ruststand, terwijl Oxalis toch eenvoudig over Arcades heen zou moeten kunnen.
In de rust sprak coach Wendy Theelen de dames toe dat er toch echt wat gedaan moest worden aan de afronding, wilde Oxalis de wedstrijd voor zichzelf enigszins leuk maken, maar bovenal als ze door wilde gaan naar de volgende ronde. In de tweede helft wist Oxalis vaker de bal door de korf te prikken, maar dat gebeurde tevens aan de kant van de thuisploeg. Arcades had veel minder kansen nodig om te scoren terwijl Oxalis zeeën van tijd daaraan verspilde. Uiteindelijk, na 70 minuten gespeeld te hebben, won Oxalis met 10-13 en bereikten de dames moeizaam de tweede ronde van de beker.
Eindstand 1e ronde beker Arcades 1 - Oxalis 1: 10-13. Doelpunten van Bo Cuppen (3), Jenna Boekesteijn (2), Sharon Cuppen (2), Linda Hermans (1), Lenny Peeters (1), Elise Dekker (1), Odette Vallen (1) Maud Jacobs (1) en Lynn Verheijen (1). Een mooi punt van deze wedstrijd was dat over de gehele linie werd gescoord.
Op 21 september speelt Oxalis in de 1/16 finale ronde tegen SVOC'01 1.
 
Oxalis start competitie met overwinning (03-09-2017)
Zondag 3 september begon voor de selectie van Oxalis de veldcompetitie. Dit jaar wederom weer met de doelstelling dit seizoen kampioen te worden. Het was een warme nazomerse dag, waarbij Oxalis 1 het hoofd koel moest houden. Lottum 1 stond op het programma: een ploeg die ze al vaak getroffen hadden en daarom ook goed kende. De laatste paar wedstrijden tegen deze tegenstander werden met ruime cijfers door Oxalis gewonnen, maar behaalde resultaten in het verleden bieden volgens het gezegde geen garantie voor de toekomst.

De dames deden wat er van ze verwacht werd. Er was nog geen minuut verstreken of ze hadden de voorsprong al te pakken. In de speeltijd die daarop volgde bouwden ze de stand uit en na 20 minuten had Oxalis een voorsprong van 8-0 neergezet. In het laatste kwartier wist Lottum voor het eerst in de wedstrijd ook de korf te vinden, maar dat was niet genoeg om bij de thuisploeg in de buurt te komen. Met een stand van 9-2 in het voordeel van Oxalis gingen de dames de rust in. Omdat Lottum even voor rust had besloten de wedstrijd maar met zeven dames voort te zetten, leverde dit voor beide ploegen een moeilijke situatie op. Het spel vertraagde sterk en tactisch vroeg het veel van de dames. Tijdens de rust werd er dan ook weer even georganiseerd en sprak coach Wendy Theelen haar team toe hoe ze het, het beste aan konden gaan pakken in de tweede helft.
Ondanks dat, bleef het na rust moeizaam lopen en wist Lottum langzaam naar 13-7 in te lopen op Oxalis. Na enige tijd werd het team van Lottum weer aangevuld tot acht speelsters, wat prettiger speelde voor beide teams. De thuisploeg zette een tandje bij en liet Lottum niet nog verder in de buurt komen. Dit leverde na 70 minuten speeltijd een ruime winst van 19-8 voor Oxalis op. Het was niet de mooiste openingswedstrijd, maar de eerste punten zijn binnen.
Eindstand Oxalis 1 - Lottum 1: 19-8. Doelpunten van Bo Cuppen (4), Elise Dekker (4), Britt Verheijen (3), Jenna Boekesteijn (2), Sharon Cuppen (2), Lynn Verheijen (2), Lenny Peeters (1) en Linda Hermans (1).

Oxalis 2 wint van Prinses Irene 3 (03-09-2017)
Zondag 3 september, de eerste wedstrijd van deze nieuwe competitie. Vorig seizoen gepromoveerd, wat maakt dat we gestart zijn in de reserve 1e klasse. Vandaag stonden we tegen Prinses Irene 3, voor ons alle een onbekende tegenstander. Ondanks dat wij zelf in een gedeeltelijk nieuwe samenstelling speelden, verliep de wedstrijd in ons voordeel. We kregen veel ruimte van Prinses Irene waardoor vele kansen gecreëerd werden. Na dertig minuten spelen stond het dan ook 9-0. De laatste vijf minuten van de eerste helft dachten we het al binnen te hebben. Hier wist Prinses Irene goed gebruik van te maken en ze kwam weer wat dichterbij, wat resulteerde in een 10-5 ruststand. Tijdens de rust werd de focus weer opgepakt en kregen we mooie handvaten om de tweede helft te starten. We hadden het even moeilijk en Prinses Irene wist iedere keer weer aan te sluiten. We wilden hier toch echt de winst behalen. En dit gebeurde ook door de eindstand om te zetten naar 17-10. Super samengewerkt dames! Doelpunten: Merlet 3x, Britt 2x, Chantal 2x, Evelien 2x, Marel 2x, Melanie 2x, Silke 2x, Marieke 1x, Milou 1x.