Organisatie

SV Oxalis, opgericht op 1 juli 2014, is ontstaan uit een fusie van de korfbalverenigingen Erica uit America, ODOS uit Hegelsom, Vonckel Girls uit Meterik en Wittenhorst uit Horst. Deze vier verenigingen, die allen uit jarenlange ervaring kunnen putten, hebben met vooruitziende blik hun krachten gebundeld in de nieuwe vereniging SV Oxalis.

Oxalis is de Latijnse naam voor de plant Klaverzuring, met bladeren die in drie tot tien blaadjes gegroepeerd zijn, in een krans met alle bladen even groot. Het staat symbool voor het meervoudige maar toch samen één zijn.

SV Oxalis is aangesloten bij het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbalverbond), regio Zuid.
SV Oxalis kent een verenigingstenue dat bestaat uit een paars shirt met zwarte rok en zwarte hoge sokken.
Binnen de gemeente Horst aan de Maas is SV Oxalis een jonge, ambitieuze vereniging waar sport en spel samengaan, zowel op recreatief als wedstrijdniveau.