Oxalis wint wedstrijd door goede 2e helft

Op zondag 29 september speelde Oxalis 1 thuis tegen Bladella 1 uit Bladel. Een nog onbekende tegenstander voor Oxalis. Het was heel belangrijk om de punten thuis te houden om bovenin mee te blijven doen.

Oxalis begon scherp aan de wedstrijd. De dames hadden het verdedigend goed onder controle en er werden uitstekende kansen gecreëerd. Zo stond Oxalis na een kwartier spelen op een voorsprong van 3-0. Toch wisten de dames van Bladella in de minuten kort daarna ook de korf te vinden en steeds dichterbij te komen. In de rust was de voorsprong teruggelopen naar 5-4. In de rust gaf trainer/coach Jan Wielink aan dat het belangrijk was om in de verdediging goed de concentratie te houden en duidelijk met elkaar te blijven communiceren. In het begin van de tweede helft bleven er aan beide kanten kansen komen en het bleef aardig tegen elkaar opgaan. Maar Oxalis bleef goed en rustig de kansen zoeken en wist hierdoor haar voorsprong langzaam maar zeker uit te breiden. Dit leidde tot een mooie overwinning van 10-5.

Volgende week zondag 6 oktober speelt Oxalis 1 opnieuw een belangrijke wedstrijd tegen de koploper SVOC ’01. De wedstrijd wordt om 13.00 uur gespeeld op sportpark de Heesakker in Oirlo.