Oxalis moet alle zeilen bijzetten voor gelijkspel

Op zondag 13 oktober kwam DSV 1 uit Diessen naar Hegelsom voor de zesde ronde in de competitie. Een ploeg die Oxalis het vorig jaar al eens trof in de zaalcompetitie. Geen onbekende tegenstander, maar gezien de stand was Oxalis verplicht om te winnen. Het liep echter anders. Na een slordig begin moest Oxalis alle zeilen bijzetten om een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Oxalis begon niet scherp en slordig aan de wedstrijd. Er werden veel fouten gemaakt, waardoor er al snel een 0-3 achterstand op het scorebord stond. DSV wist goed de korf te vinden en liep nog meer uit. Na 20 minuten spelen was de tussenstand 1-7. Gelukkig wisten de dames van Oxalis vervolgens de kansen wel af te maken en kwamen ze langzaam dichterbij. Zo gingen ze met een stand van 5-7 de rust in.
In de rust gaf trainer/coach Jan Wielink duidelijk aan dat er nog niks verloren was. Het was heel belangrijk om de slordigheden eruit te halen en de juiste kansen uit te spelen.
In de tweede helft begon Oxalis sterk en na 10 minuten spelen, stond de stand weer gelijk, 7-7. Toch wist DSV een tandje bij te zetten en stonden ze tien minuten voor het einde van de wedstrijd op een voorsprong van 7-10. Oxalis wist de laatste minuten heel knap uit te spelen en de stand toch nog om te buigen naar een eindstand van 10-10. Geen gemakkelijke wedstrijd met slordigheden, maar Oxalis heeft veerkracht getoond. Op naar volgende week zondag 20 oktober waarbij Oxalis 1 om 13.00 uur tegen Dakos 1 speelt in Someren.