Oxalis speelt gelijk

Op zondag 20 oktober speelden de dames van SV Oxalis uit tegen Dakos in Someren. Oxalis trof Dakos de afgelopen jaren al vele malen. Oxalis, de huidige nummer 4, wilde op deze regenachtige dag tegen Dakos, de nummer 5, de punten mee naar Hegelsom nemen. Maar dat bleek niet zo gemakkelijk, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd.

Oxalis begon sterk aan de wedstrijd waardoor er na 10 minuten spelen 0-3 op het scorebord stond. Deze flitsende start kon Oxalis geen vervolg geven. Dakos kwam terug en het spel van beide ploegen bleef tot de rust goed tegen elkaar opgaan. Oxalis ging echter met een nipte voorsprong van 3-4 de rust in.
Trainer/coach Jan Wielink gaf aan dat het heel belangrijk was om de concentratie goed te houden en alert te zijn in de paalzone.
Dakos begon meteen scherp aan de tweede helft en kwam snel op gelijkspel. Oxalis bleef naar de kansen zoeken en wist uit te lopen naar een 4-6 voorsprong. Maar ook Dakos bleef doorzetten en kwam terug. De dames uit Someren kwamen 5 minuten voor tijd op een 7-6 voorsprong. Met nog 3 minuten op de klok wist Oxalis nog de gelijkmaker te scoren. In de spannende laatste minuten ging het gelijk op, maar er viel geen doelpunt meer. Een wedstrijd waar beide teams aan elkaar gewaagd waren. De eindstand werd 7-7.

Volgende week zondag 27 oktober speelt Oxalis 1 de laatste wedstrijd van de veldcompetitie. Ze spelen opnieuw tegen MKV1, de huidige nummer 2, om 13.00 uur in Milheeze.