Oxalis toont veerkracht in 2e helft, maar verliest

Zondag 24 november stond de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie op het programma. Altior 1 was in De Kruisweide in Sevenum de tegenstander voor Oxalis 1, uitkomend in de overgangsklasse. Het zou een uitdagende wedstrijd worden tegen de dames uit Heeswijk Dinther, een ploeg die in de veldcompetitie uitkomt in de topklasse.

Altior wist de wedstrijd al snel te openen met een afstandsschot. Oxalis had hier echter meteen een antwoord op en scoorde de 1-1. Maar Altior speelde beter en wist gedurende de eerste helft steeds verder uit te lopen. Hierdoor stond er een ruststand van 3-9 op het scorebord.

Trainer/coach Jan Wielink gaf aan dat de dames van Oxalis meer moesten zakken om de schoten af te vangen. Na de rust wisten de dames uit Horst aan de Maas steeds vaker de korf te vinden. Maar ook Altior bleef scoren. De 2e helft ging meer gelijk op, waardoor het lastig werd voor Oxalis om dichterbij te komen. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 7-14.

Volgende week speelt Oxalis 1 tegen ODIO 1 om 13.15 uur in Millingen aan de Rijn.