Oxalis wint spannend duel van Celeritas/Avanti

Zondag 15 december stond de laatste wedstrijd van 2019 op het programma voor Oxalis 1. Celeritas/Avanti uit Schijndel was thuis in zaal De Kruisweide de tegenstander. Oxalis kwam hen vorig seizoen ook al eens tegen en de dames uit Horst aan de Maas lieten de punten toen liggen. Het was dus belangrijk om de laatste wedstrijd van dit jaar winnend af te sluiten. Het werd een spannende wedstrijd waarbij Oxalis in de 2e helft de opgebouwde voorsprong wist vast te houden en uiteindelijk won met 12-11.

Oxalis begon wat slordig aan de wedstrijd. Door het felle verdedigen van Celeritas/Avanti kwamen de ballen in het begin niet goed aan en daarom duurde het een tijdje voordat er goede kansen gecreëerd werden. Toch wist Oxalis als eerste in de wedstrijd de korf te vinden en stond ze na 5 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Toch had de tegenstander hier snel antwoord op en een minuut later stond het weer gelijk. Het bleef de eerste helft gelijk opgaan en er werden fysieke duels uitgevochten. Oxalis ging met een gelijkspel van 5-5 de rust in.

Trainer/coach Jan Wielink gaf aan dat het belangrijk was om de aanvallen rustig uit te blijven spelen en de goede kansen te zoeken. Ook was het belangrijk om de duels fel aan te blijven gaan.

De dames van Oxalis begonnen sterk aan de tweede helft en wisten al snel de voorsprong uit te breiden naar 2 doelpunten verschil. Toch bleef ook Celeritas/Avanti scoren en wist ze hierdoor dichtbij te blijven. Verdedigend stond Celeritas/Avanti er heel dicht en fel op, maar Oxalis bleef heel rustig de juiste kansen zoeken. De dames uit Horst aan de Maas hielden de voorsprong gedurende de tweede helft vast, maar ze maakten het in de laatste minuut nog erg spannend. Met 12-11 op het scorebord, wisten ze het gelukkig goed uit te spelen. Toen het laatste fluitsignaal klonk waren de twee punten binnen. Na 4 wedstrijden gespeeld te hebben in de overgangsklasse, behoudt Oxalis de aansluiting met de koplopers, al ligt nog alles dicht bij elkaar.

De volgende wedstrijd voor Oxalis 1 wordt gespeeld op zondag 12 januari om 12.30 tegen de koploper ONA/Astrantia 1 in Overasselt.