Oxalis komt net tekort tegen koploper

Zondag 12 januari speelde Oxalis de eerste wedstrijd van 2020 tegen de koploper ONA/Astrantia in Overasselt. Dit was een nog onbekende tegenstander voor Oxalis maar de dames van Oxalis waren erop gebrand om de punten mee naar huis te nemen. Het werd een spannende wedstrijd waar Oxalis maar net tekort kwam.

Meteen vanaf het begin van de wedstrijd ging de score gelijk op. ONA/Astrantia wist steeds op één puntje voorsprong te komen, maar de dames van Oxalis wisten goed bij te blijven. In de vijftiende minuut pakten de dames uit Horst aan de Maas de voorsprong en was de score 4-6. Gedurende de eerste helft bleven beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Toch wist ONA/Astrantia voor rust de voorsprong nog te pakken en was de stand bij het fluitsignaal 10-8.

Trainer/coach Jan Wielink gaf in de rust aan dat het belangrijk was dat Oxalis de focus vast hield tijdens de tweede helft en dat de wedstrijd nog zeker niet verloren was.

In het begin van de tweede helft was het lastig voor de dames van Oxalis om aanvallend de kansen af te maken, waardoor ONA/Astrantia verder uit wist te lopen. Oxalis gaf echter niet op en bleef tot het einde doorgaan en zoeken naar goede kansen. Zo wisten ze het laatste kwartier nog dichtbij te komen en werden het nog spannende laatste minuten. Helaas lukte het Oxalis net niet om het gat te dichten en werd de einduitslag 15-13. Een goede wedstrijd waar de ploegen dichtbij elkaar zaten, maar waar Oxalis net iets tekort kwam tegen de koploper.

Volgende week zondag 19 januari speelt Oxalis 1 tegen JES 1 in de Kruisweide in Sevenum.