Oxalis beslist wedstrijd in laatste 5 minuten

Zondag 2 februari stond de return tegen Altior 1 in Heeswijk-Dinther op het programma. Een ploeg waar de dames van Oxalis het de vorige keer lastig tegen hadden. Dus ze waren erg gemotiveerd om de punten mee naar huis te nemen. Het werd een gelijk opgaande strijd die Oxalis in de laatste 5 minuten in haar voordeel besliste.

In de eerste helft duurde het aan beide kanten lang voordat de korf gevonden werd. Maar toen Altior in de 7e minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde, had Oxalis hier snel een antwoord op. De eerste helft ging daarna gelijk op. En met een stand van 6-6 gingen beide ploegen de rust in.

Trainer/coach Ando Steeghs gaf aan dat Oxalis een goede eerste helft had gespeeld. Het was belangrijk om meer variatie in het aanvalsspel te brengen en het verdedigend goed door te zetten.

De tweede helft bleef spannend en gelijk opgaan. Oxalis kon steeds met één doelpunt een kleine voorsprong pakken, maar toch wist Altior het telkens weer tot een gelijke stand te brengen. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd hadden de dames uit Horst aan de Maas eindelijk een voorsprong van twee doelpunten te pakken: 10-12. Maar het bleef tot het laatst spannend, doordat Altior nog terug kwam tot 11-12. De laatste zenuwslopende minuten wist Oxalis heel goed uit te spelen, waardoor de belangrijke overwinning binnen was!

Volgende week zondag 9 februari speelt Oxalis 1 tegen ODIO 1 om 13.30 uur in de Kruisweide in Sevenum.