Oxalis wint in laatste seconden en stijgt op ranglijst

Zondag 1 maart stond de return tegen ODIO 1 uit Millingen aan de Rijn op het programma. De vorige competitiewedstrijd in de zaal wist Oxalis tegen ODIO helaas geen punten mee naar huis te nemen. Nu waren de dames er dus op gebrand om te winnen en een plekje op de ranglijst te klimmen. De wedstrijd ging gelijk op en werd pas in de laatste seconden in het voordeel van Oxalis beslist.

Oxalis begon goed aan de wedstrijd en wist uit de eerste aanval meteen te scoren. ODIO had hier snel genoeg antwoord op en bracht de tussenstand op 1-1. Het bleef de eerste helft gelijk opgaan en aan beide kanten werd er gescoord. Toch ging ODIO met een kleine voorsprong van 6-7 de rust in.

In de rust werd aangegeven dat Oxalis goed bezig was. Er waren nog volop kansen voor de winst. Het was belangrijk om goede afspraken in de vakken te maken over wie op welke positie ging spelen en om fel door te gaan.

De tweede helft begon ODIO scherper en wist ze haar voorsprong met twee doelpunten uit te breiden, 6-9. De dames van Oxalis lieten zich echter niet uit het veld slaan en gingen gedurende de tweede helft steeds beter spelen. De korf werd meer gevonden en zo stond Oxalis na verloop van tijd op een voorsprong van 10-9. Het bleef tot aan de laatste minuut een spannende strijd tussen de twee teams. Het bleef gelijk opgaan. Toch was het Oxalis die in de laatste bloedstollende seconden van de wedstrijd de overwinning binnen wist te slepen: 14-13.

Volgende week zondag 8 maart speelt Oxalis om 15.50 uur tegen Celeritas (S)/Avanti (S) 1 in Schijndel.