Oxalis wint belangrijke wedstrijd in strijd om plaats drie

Zondag 8 maart speelde SV Oxalis in de overgangsklasse tegen Celeritas/Avanti in Schijndel. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, waarbij werd gestreden om de derde plek. De wedstrijd ging wederom gelijk op. Maar Oxalis wist de wedstrijd in haar voordeel te beslissen.

Meteen vanaf de eerste minuut ging het goed tegen elkaar op. Celeritas/Avanti opende de score, maar Oxalis volgde snel met de aansluitende treffer. Tot een tussenstand van 7-7 bleef de score gelijk opgaan. Maar voor de rust wist Oxalis toch op een voorsprong van 8-10 te komen.
In de rust werd verteld dat Oxalis onder alle druk rustig moest blijven spelen en dat de dames uit Horst aan de Maas zich niet moesten laten leiden door het fysieke spel van de tegenstander.
Celeritas/Avanti kwam fel uit de rust en wist langzaam de achterstand om te buigen in een 12-11 voorsprong. Hierna bleef de wedstrijd spannend. Twee minuten voor het eindsignaal wist Oxalis de wedstrijd te beslissen. Dit resulteerde in een knappe overwinning van 12-15! En belangrijke punten in de strijd om de derde plek. Oxalis is Celeris/Avanti nu tot op één punt genaderd.

Volgende week speelt Oxalis 1 tegen de koploper van de poule ONA/Astrantia 1 om 13.30 uur in sporthal de Kruisweide.