Oxalis wint 1e veldwedstrijd van DSV

Na een pauze van 6 maanden door de Corona crisis, speelde Oxalis 1 zondag 6 september haar 1e competitiewedstrijd van het seizoen 2020-2021. Oxalis, dit seizoen uitkomend in de overgangsklasse, startte de veldcompetitie met een uitwedstrijd tegen DSV 1 in het Brabantse Diessen. Het was een wedstrijd waar Oxalis pas in de 2e helft het verschil maakte.

DSV is geen onbekende tegenstander voor Oxalis. De laatste jaren wist Oxalis altijd te winnen, maar na een lange onderbreking en geen wedstrijdritme, was het best spannend hoe de wedstrijd zou verlopen.
Oxalis begon goed en kwam op een 0-2 voorsprong. Maar DSV gaf hier snel antwoord op en kwam tot 2-2. De 1e helft ging gelijk op en Oxalis bereikte de rust met een kleine voorsprong. Ze ging de rust in met een 4-5 tussenstand. Na de rust kwam DSV terug op 5-5. Na een time out van trainer/coach Johnny Vervoort kreeg Oxalis weer een boost. De dames gingen beter spelen en gedurende de tweede helft groeide de voorsprong van Oxalis snel uit tot 5-10. In de laatste minuten wist DSV nog 2 keer te scoren, maar de winst was al veilig gesteld door Oxalis. De uitslag van de wedstrijd was 7-10.
De 1e punten zijn binnen. Volgende week speelt Oxalis thuis tegen Dakos 1.