Oxalis wint van Diosa

Zondag 11 oktober speelde Oxalis 1 een thuiswedstrijd tegen een voor hen nog onbekende tegenstander: Diosa 1 uit Balgoij. Oxalis, de nummer twee op de ranglijst was het aan haar stand verplicht om van Diosa, de nummer laatst, te winnen. De dames waren gemotiveerd en creëerden mooie kansen. In de 2e helft werd het verschil gemaakt en won Oxalis met 15-9.

Oxalis begon meteen sterk aan de wedstrijd en na 1 minuut stond ze op een 1-0 voorsprong. Hier hadden de dames van Diosa echter ook snel antwoord op en na vijf minuten spelen stond er een gelijke stand op het scorebord. Gedurende de eerste helft werden er mooie kansen gecreëerd door Oxalis, maar deze werden helaas niet meteen afgerond. Na twintig minuten spelen wist Oxalis wel een voorsprong te pakken en deze vanaf dat moment verder uit te breiden. Zo gingen de meiden met een stand van 7-3 de rust in.
In de rust gaf trainer/coach Johnny Vervoort aan dat Oxalis haar spel zo moest doorzetten en goed rust moest pakken om de kansen af te ronden.
Diosa kwam de tweede helft echter beter uit de startblokken en wist de tussenstand na 5 minuten spelen terug te brengen naar 7-6. Het was noodzaak voor Oxalis om nu te scoren om haar voorsprong niet uit handen te geven. En dat deden de meiden. Binnen enkele minuten was het 9-6. De dames werden beloond voor de mooie doelkansen die gecreëerd werden. Zo wist Oxalis verder uit te lopen en de rest van de wedstrijd het verschil te behouden. Dit resulteerde uiteindelijk in een eindstand van 15-9.

Door de winst handhaaft Oxalis de 2e plaats in de overgangsklasse. Zondag 18 oktober speelt Oxalis om 13.00 uur de belangrijke wedstrijd tegen koploper MKV 1 in Milheeze. Winnen is het doel om gelijk te komen.