Oxalis benut kansen nu wel en wint van Jes/Klick ’15

SV Oxalis Wedstrijdverslagen

Zondag 26 september speelde Oxalis 1 een thuiswedstrijd tegen Jes/Klick ’15 1. De afgelopen twee weken hadden de dames het erg lastig om de kansen af te maken, waardoor er dit seizoen nog geen winst behaald was. Ook deze wedstrijd leek het daar in eerste instantie op. Maar uiteindelijk trok Oxalis aan het langste eind en bleven de punten thuis in Hegelsom. 

Oxalis begon niet zo sterk aan de wedstrijd, waardoor Jes/Klick ‘15 meteen een voorsprong van 2-0 kon pakken. Gelukkig hadden de dames van Oxalis hier wel snel een antwoord op en wisten ze weer terug te komen op een gelijke stand. Er werden ook deze wedstrijd veel kansen gecreëerd, maar opnieuw werden er helaas nog veel gemist. Hierdoor was het steeds Jes/Klick ‘15 die op een kleine voorsprong wist te komen. Toch bleef Oxalis fanatiek doorgaan, waardoor ze met een voorsprong van 5-4 de rust in ging. 
Tijdens de rust werd er door trainer/coach Johnny Vervoort gezegd dat Oxalis voldoende kansen creëerde, maar dat de dames deze kansen rustig moesten blijven nemen. 
Na de rust wist Jes/Klick ’15 eerst nog de stand terug te brengen naar een gelijkspel. Vervolgens was het Oxalis die goed door bleef zoeken naar kansen en de korf wist te vinden. Hierdoor konden de dames de voorsprong steeds verder uitbreiden. Zo werd er verdiend gewonnen en werd de einduitslag uiteindelijk 11-6. 

Donderdag 30 september speelt Oxalis 1 de tweede ronde van de bekercompetitie. Ze spelen om 20.00 uur tegen DES 1 in Vierlingsbeek. Zondag 3 oktober staat de volgende competitiewedstrijd op het programma. Om 12.30 uur speelt Oxalis 1 tegen VMS ’21 1 op sportpark Wienus in Hegelsom .