Na winst in beker, opnieuw nipt verlies in competitie

Zondag 3 oktober stond VMS ’21 uit Schijndel op het programma. Eerder die week had SV Oxalis een mooie winst behaald van 9-17 in de bekerwedstrijd tegen DES 1 in Vierlingsbeek. Dat betekent dat de dames uit Hegelsom opnieuw een ronde verder zijn en op 14 oktober de 1/8 finale van de bekercompetitie spelen tegen Odio 1 in Millingen aan de Rijn. Maar zondag 3 oktober stond de teller weer op nul. In het regenachtige Hegelsom had Oxalis moeite met het afmaken van de kansen.

SV Oxalis begon meteen scherp aan de wedstrijd en wist na de eerste aanval op een 1-0 voorsprong te komen. Hier hadden de dames van VMS ’21 echter snel een antwoord op en ze wisten tevens de voorsprong te pakken. Oxalis creëerde mooie kansen, maar had veel moeite met het vinden van de korf. Hierdoor kon VMS’21 haar voorsprong steeds verder uitbreiden. Zo gingen de dames de rust in met een stand van 3-7.

In de rust werd er aangegeven dat Oxalis goed de kansen moest blijven zoeken, zoals de dames dat deden in de eerste helft. Het was belangrijk om de kansen rustig te nemen en af te maken.

Tijdens het eerste deel van de tweede helft kwam Oxalis steeds dichterbij. Toch wisten de dames niet snel genoeg de aansluitingstreffers te maken, waardoor er steeds een gat bleef van minstens drie doelpunten. De dames van Oxalis bleven echter fanatiek doorspelen en zoeken naar de juiste kansen. Helaas lukte het niet meer om de achterstand helemaal weg te werken, en werd de eindstand 11-13.

Volgende week, zondag 10 oktober, speelt Oxalis 1 om 13.00 uur tegen Diosa 1 in Balgoij.