Winst voor SV Oxalis

SV Oxalis Wedstrijdverslagen

Op zondag 10 oktober stond de competitiewedstrijd tegen Diosa 1 in Balgoij op het programma. Geen onbekende tegenstander voor Oxalis. Na het verlies van vorige week, waren de dames erop gebrand om de punten mee naar huis te nemen. De 1e helft ging gelijk op. Maar in de 2e helft wist Oxalis uiteindelijk de voorsprong te pakken en stond deze niet meer af.

Het was Oxalis die al snel de score opende en op een 0-1 voorsprong kwam. Toch had Diosa hier snel antwoord op en wist ze de voorsprong over te nemen. Zo ging het gedurende de eerste helft gelijk op. Bij Oxalis werden mooie kansen gecreëerd, maar te weinig afgemaakt. Toch wisten de dames uit Hegelsom met een kleine voorsprong van 5-6 de rust in te gaan. 
In de rust gaf trainer/coach Johnny Vervoort aan dat het belangrijk was om het vertrouwen vast te houden om de kansen af te gaan maken. 
In het begin van de tweede helft ging het scoren nog steeds moeizaam en wist Diosa op gelijkspel te komen. Toch wist Oxalis aan het einde van de wedstrijd de voorsprong te pakken en deze steeds verder uit te breiden. Zo werd de eindstand 9-12. 

Donderdag 14 oktober staat de 1/8 finale van de bekercompetitie voor Oxalis 1 op het programma. Deze wordt om 20.00 uur gespeeld tegen ODIO 1 in Millingen aan de Rijn. Op zondag 17 oktober speelt Oxalis dan om 12.30 uur tegen Noviomagum 1 in Hegelsom.