Oxalis wint en verstevigt derde plaats in overgangsklasse

SV Oxalis Wedstrijdverslagen

Zondag 24 maart stond de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen op het programma. De vorige keer had Oxalis van Corridor gewonnen, dus dat was opnieuw het plan.

Oxalis begon sterk aan de wedstrijd en na 7 minuten spelen stond ze op een 3-0 voorsprong. Toch wist Corridor vervolgens gelijk te komen en in de minuten die volgden ging de score gelijk op. De dames van Oxalis maakten slordige fouten en hadden moeite om te scoren. Net voor rust wist Oxalis nog te scoren, waardoor ze met een kleine voorsprong van 7-6 de rust in ging. Trainer/coach Jan Wielink gaf in de rust aan dat het belangrijk was om de juiste kansen uit te spelen en deze dan ook af te ronden. De opdracht was  om de tweede helft meteen sterk te beginnen en Corridor geen ruimte te geven om bij te komen.

Dit lukte in de eerste minuten goed en Oxalis liep snel uit naar 9-6. Toch wist Corridor nog de korf te vinden en dit verliep op sommige momenten bij Oxalis minder goed. Hierdoor stond er vijf minuten voor tijd een stand van 12-11 op het scorebord. Oxalis wist de winst toch veilig te stellen met nog twee doelpunten in de laatste minuten. Zo werd de eindstand 14-11. Met nog één wedstrijd te gaan in de zaalcompetitie staat Oxalis stevig op de 3e plaats in de overgangsklasse.  Volgende week speelt Oxalis haar laatste wedstrijd van de zaalcompetitie om 13.15 uur tegen Odisco 1 in Sint-Oedenrode.