Oxalis verliest derby tegen Melderslo

Op zondag 19 mei stond de derby tegen Melderslo op het programma. De vorige wedstrijd had Melderslo gewonnen. Het was het plan om de punten deze keer in Hegelsom te houden.

De dames van Oxalis begonnen scherp aan de wedstrijd. Na vijf minuten stond er al een voorsprong van 2-0 op het scorebord. Toch wist Melderslo ook de korf te vinden en langzaam terug te komen. Na 15 minuten spelen, stond de tussenstand op een gelijkspel van 4-4. De rest van de eerste helft had Oxalis veel moeite met het vinden van de juiste kansen en er werden veel slordige fouten gemaakt. Zo wist Melderslo steeds verder uit te lopen en tot een ruststand van 5-10. Trainer/coach Jan Wielink gaf aan dat het heel belangrijk was om de slordigheden echt eruit te halen en gefocust de tweede helft te spelen. Het begin van de tweede helft lukte dit goed en Oxalis kwam steeds dichterbij. Zo stond het na een kwartier spelen 8-12. Toch bleek Melderslo een stuk feller en wisten ze de kansen goed af te ronden. Het lukte de dames van Oxalis niet om verder bij te komen en dit resulteerde uiteindelijk tot een eindstand van 8-15.