Oxalis wint nipt ondanks weinig scorend vermogen

Op zondag 26 mei speelde Oxalis tegen Dakos in Someren. De vorige wedstrijd hadden de dames uit Horst aan de Maas nipt verloren, maar dat wilden ze deze keer niet opnieuw laten gebeuren. Het werd een wedstrijd waar het geduld van beide teams op de proef werd gesteld.

In het begin van de eerste helft kwamen er aan beide kanten kansen, maar het afmaken hiervan lukte niet. Na 10 minuten wist Oxalis toch de score te openen, 0-1. Vervolgens was het bij allebei de teams lastig om de juiste kansen te zoeken, want de verdediging had het goed onder controle. En de kansen die kwamen, werden niet afgemaakt. Hierdoor werd er niet gescoord en ging Oxalis met een hele magere stand van 0-1 de rust in. Trainer/coach Jan Wielink gaf aan dat het verdedigend goed verliep, want Oxalis hield de nul. Aanvallend was het belangrijk om rustig de juiste kansen te zoeken en uit te spelen. Vol vertrouwen werd de tweede helft gestart. Na tien minuten kwam Oxalis op 0-2, en snel daarna scoorden de dames de 0-3. Dakos had veel moeite met kansen uitspelen, daarentegen stond de verdediging Van Oxalis goed haar werk te doen. Toch wist Dakos in de laatste tien minuten van de wedstrijd de korf nog twee keer te vinden, waardoor het in de laatste minuut nog heel dichtbij kwam tot 2-3. Oxalis wist de wedstrijd echter goed en rustig uit te spelen, waardoor ze met drie verdiende punten naar huis gingen!

Volgende week zondag speelt Oxalis om 13.45 uur tegen Rietvogels 1 in Riethoven.