Oxalis wint van Rietvogels

SV Oxalis Wedstrijdverslagen

Op zondag 2 juni reisde Oxalis af naar Riethoven, om tegen Rietvogels 1 te spelen. De vorige keer dat ze elkaar tegenkwamen, had Oxalis de punten thuis kunnen houden dankzij een mooie overwinning. Dit was op deze bloedhete zondag opnieuw het plan.

In het begin van de eerste helft werden er goede kansen gecreëerd en goed naar de kansen gezocht. De verdediging wist het prima onder controle te houden en zo bleef het lange tijd 0-0. Na een kwartier spelen wist Oxalis de korf te vinden en had ze een voorsprong te pakken. Echter wist Rietvogels snel de aansluiting te vinden en twee minuten laten was het al weer gelijk. Er ontstond gedurende de eerste helft wat frustratie aan de kant van Rietvogels, maar gelukkig wisten de dames van Oxalis rustig verder te spelen. Toch bleef het qua score gelijk opgaan, waardoor de dames uit Horst aan de Maas met een magere voorsprong van 4-5 de rust in gingen. Trainer/coach Jan Wielink gaf in de rust aan dat Oxalis aanvallend de juiste kansen moest blijven zoeken en dat het verdedigend belangrijk was om goed alert te blijven. In de tweede helft wist Oxalis snel de score te openen en kwam ze op een voorsprong van 4-6. Oxalis wist deze voorsprong steeds te behouden in de tweede helft, ondanks dat Rietvogels telkens dichtbij kwam. In de hitte wisten de dames van Oxalis goed door te vechten en de overwinning te pakken. Ze wonnen met 9-12.

De laatste competitiewedstrijd van dit korfbalseizoen speelt Oxalis 1 op zondag 16 juni tegen MKV 1 om 12.00 uur op sportpark Wienus in Hegelsom.