Corona

I.v.m. de trainingen en de competitie ontvangen we regelmatig vragen over de geldende richtlijnen op ons sportpark in verband met corona.

In onderstaande documenten kun je de geldende regels teruglezen. Dit betreffen zowel de regels rondom trainingen, wedstrijden als voor gebruik van de kantine. We verzoeken iedereen zich aan deze richtlijnen te houden!

Bekijk ook de website van het KNKV met het laatste nieuws – FAQCorona: https://www.knkv.nl/faqcorona

Voor vragen kun je terecht bij onze Corona coördinatoren:
Marieke van Asten – voorzitter – voorzitter@svoxalis.nl / 0629534340
Chantal van den Homberg – secretariaat – info@svoxalis.nl / 0651294103

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Corona Update (per 26 februari 2021)
Zoals aangekondigd in de persconferentie van 23 februari worden de mogelijkheden voor sporten uitgebreid. Sporten is een belangrijke factor voor de fysieke en mentale gezondheid. SV Oxalis wil daarom de trainingen voor de jeugdteams en senioren (tot 27 jaar) weer gaan opstarten per 1 maart 2021.

De trainingsavonden en -tijden worden door de train(st)ers verder gecommuniceerd, met inachtneming van de avondklok. Vooralsnog zal er een verdeling worden gemaakt op maandag t/m donderdag tussen +/- 18.15u en 20.30u en op zaterdag tussen +/- 9.30u en 11.30u voor de diverse teams.

Tijdens het sporten gelden de richtlijnen van het Corona Protocol. Het is belangrijk dat we ons hier goed aan houden zodat we het sporten kunnen blijven aanbieden.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Corona Update (per 5 februari 2021)
Binnen sporten is sinds half december niet meer toegestaan en sindsdien ligt het trainen helemaal stil. Zoals aangekondigd zouden we zodra de basisscholen weer open mogen, gaan bekijken of er mogelijkheden zijn om weer te beginnen met veldtrainingen.

Na overleg met een afvaardiging van onze train(st)ers/coaches zijn we helaas tot het besluit gekomen om de trainingen voorlopig nog niet op te starten. De doorslaggevende argumenten hiervoor zijn:

  • De onzekerheid over de Britse variant en wat die de aankomende weken gaat doen (3e golf?)
  • Basisscholen mogen alleen onder strikte voorwaarden open: elke groep moet zijn eigen bubbel vormen, er mogen geen contacten zijn tussen de verschillende groepen (bubbels). Ook in pauzes moeten deze bubbels gehanteerd worden.
  • Voor komende week is het vooruitzicht dat het erg koud wordt en dat er zelfs sneeuw op komst is. Dit zijn geen omstandigheden waarin we onze sport kunnen beoefenen. Tevens mag het kunstgrasveld niet gebruikt worden tijdens vorst.

Rondom de volgende persconferentie, eind februari , zullen we weer bekijken hoe de regelgeving er qua sport voor staat, en opnieuw overleg hebben met de train(st)ers/coaches om te bekijken in welke vorm sport dan hopelijk weer mogelijk is. Blijf gezond!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Corona Update (per 13 januari 2021)

Het KNKV heeft bekend gemaakt dat er dit seizoen helaas geen zaalcompetitie meer zal plaatsvinden. 
Zie: https://www.knkv.nl/streep-door-zaalcompetitie/

De huidige corona maatregelen worden verlengd tot tenminste 9 februari. Tot die tijd vinden er ook geen zaaltrainingen plaats. Wij als bestuur hebben tevens besloten om geen veldtrainingen te starten zolang de basisscholen gesloten zijn. Als de basisscholen weer open gaan zullen wij als bestuur de mogelijkheden opnieuw bekijken. 

Maar SV Oxalis wil jullie niet vergeten! Houd jullie mail/app/social media in de gaten. Binnenkort zullen er op een alternatieve manier sport, spel en/of activiteiten worden aangeboden.
Hou vol en blijf gezond allemaal!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Corona Update (per 14 oktober 2020)
Vanaf 14 oktober 22.00 uur gelden er extra maatregelen om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Deze maatregelen treffen ook onze vereniging. Wedstrijden zijn helaas niet meer toegestaan, waardoor de competitie voorlopig is stilgelegd. Oxalis zal de trainingen zoveel mogelijk laten doorgaan.

Voor iedereen geldt:
• Kleedkamers en kantine zijn gesloten
• Toeschouwers zijn niet toegestaan op het sportpark. Na afloop van de training dient de sporter de sportaccommodatie zo snel mogelijk te verlaten.
• Elke sporter mag een eigen keuze maken om wel of niet te trainen, niemand kan verplicht worden.
Voor teams in de A-jeugd en jonger geldt:
• Qua trainingen zijn er geen beperkingen
• Onderlinge wedstrijden binnen de vereniging zijn toegestaan
• Gezondheidscheck voorafgaand aan de training
Voor teams Senioren, Midweek, Recreanten en KombiFit geldt:
• Per 200 m2 mag er door 4 spelers getraind worden
• Er mogen maximaal 30 personen tegelijkertijd aan het trainen zijn
• Elke sporter en trainer houdt – ook tijdens de training – 1,5 meter afstand t.o.v. elke medesporter
• De viertallen mogen gedurende de trainingen niet wisselen
• Onderlinge wedstrijdjes zijn niet toegestaan
• Op één korfbalveld zijn maximaal vier trainers aanwezig
• Gezondheidscheck voorafgaand aan de training

Het belangrijkste is dat er gesport kan blijven worden, we hopen dat als iedereen zich aan de nieuwe maatregelen houdt, de sportparken en kantines binnenkort weer veilig open kunnen gaan voor publiek en de competitie hervat kan worden.