Equestrian Centre de Peelbergen

Werken bij De Peelbergen, een extra inkomstenbron voor SV Oxalis
Onze vereniging is benaderd door de stichting “Kronenberg in Actie” die de bewaking van de paardenstallen tijdens (internationale) wedstrijden op Equestrian Centre de Peelbergen te Kronenberg beheerd, om mee te draaien in het rooster en zodoende een extra inkomstenbron voor onze vereniging te genereren.

Na het wegvallen van het kienen in America is dit een welkome aanvulling voor ons. Onze jaarlijkse kosten blijven stijgen, en door op deze manier een inkomstenbron toe te voegen kunnen we de stijging van de contributie hopelijk beperken.

Als vereniging krijgen we een vergoeding van EUR 6,00 per uur dat iemand namens SV Oxalis gewerkt heeft. Ter vergelijking, dit is net zoveel als de vergoeding die de organisatie van het Rowwen Heze slotconcert aan de meewerkende verenigingen betaalt.

Wat doe je precies?
De werkzaamheden zijn eenvoudig en gemakkelijk uit te voeren. Poortcontrole: bij een drie- a viertal poorten zullen we gaan fungeren als poortwachter tijdens de concoursen. Jij houdt het toezicht op de toegang naar de paardenstallen. Doel van controle is met name voorkomen dat onbevoegde mensen in de buurt van de paarden komen. Alleen personen met een speciaal polsbandje om hebben toegang.
Hiervoor is op 3 punten rondom de stallen een doorgang met een tuinhuisje gemaakt, zodat je ook beschermd tegen weersinvloeden toezicht kunt houden. Een 4e controlepunt is de VIP parkeerplaats, deze valt ook onder de toezichthouders. Alle controlepunten staan met de stalmeester en elkaar in verbinding middels een walkietalkie zodat bij vragen of andere omstandigheden met elkaar contact kan worden gemaakt.

Diensten
De Peelbergen organiseert diverse weekenden per jaar een internationaal concours waarbij deze controle een vereiste is. Er worden diensten (tussen 9:00 uur en 22:00 uur) gedraaid vanaf donderdag middag (aankomst paarden en begeleiders) tot en met zondag middag (vertrek paarden en begeleiders). Een dienst duurt 3 tot 6 uur, waarbij de dienst van 6 uur ook gesplitst mag worden met een ander.

Er wordt gewerkt met een 6 maanden rooster waarop jezelf kunt aangeven wanneer en voor welke dienst je beschikbaar bent. Of het nu voor 1 dienst van 3 uur is, of je bent er elk weekend bij, alle beetjes helpen onze vereniging!

Wil jij je bijdrage leveren middels het draaien van 1 of meerdere diensten?
Ben of ken je (iemand) tussen de 16 en 80 jaar? Meld je/diegene dan nu aan!
Klik hier voor meer info en het registratieformulier.
Jouw gegevens worden dan doorgegeven aan de stichting “Kronenberg in Actie”. Zij zullen je dan verdere instructies sturen en een persoonlijke link waarmee je toegang krijgt tot het rooster.
We hopen je enthousiasme gewekt te hebben en je aanmelding te mogen ontvangen.

Vrijwilliger vertelt:

Ik heb op zondag 24 november een middag geholpen bij De Peelbergen samen met Angelique J. (moeder van Liv en Lena).

Het was een hele relaxte middag, buiten op een tuinstoel in het zonnetje, met koffie erbij, toezicht houden dat er geen mensen in de tenten kwamen die geen bandje om hadden.
Het is een komen en gaan van paarden en ruiters, internationaal, best leuk om te zien.
Iedereen kan dit, het is niet moeilijk, kost alleen wat tijd.

Groetjes Linda L. (moeder Suze en Sofie)